Sport

Košarka, NBA Liga

Ugovor Jamesa Hardena ruši sve rekorde

Ugovor Jamesa Hardena ruši sve rekorde
Twitter / @HoustonRockets

Harden je ove sezone bio drugi u sklopu MVP glasanja nakon što je iza sebe ostavio još jednu odličnu sezonu za Houston

James Harden i Houston Rocketsi dogovorili su se večeras za produžetak njegovog ugovora, javljaju američki mediji, a prenosi Sportarena.

Prema postojećem dogovoru, koji je potpisan prošloga ljeta, Harden je trebao zaraditi oko 117 milijuna dolara tijekom četiri godine.

No, ovim produženjem, koje stupa na snagu u sezoni 2019./20., Harden će zaraditi dodatnih 169 milijuna dolara.

To znači da će u narednih šest sezona, koliko će garantirano nositi dres Houston Rocketsa, “Brada” uprihoditi ukupno zaraditi 228 milijuna dolara, što je ujedno i najveći ugovor u povijesti NBA lige.

Također, prvi put u povijesti Harden će službeno postati DPV, u prijevodu designated player veteran što je omogućio novi CBA svim NBA franšizama, a to znači da će produženje njegovog ugovora biti financijski veće od prijašnjih rekorda koje su postavljali Mike Conley prošloga ljeta (pet godina, 153 milijuna dolara), kao i supermax kojeg je potpisao Steph Curry nedavno (pet godina, 201 milijun dolara).

Harden je ove sezone bio drugi u sklopu MVP glasanja nakon što je iza sebe ostavio još jednu odličnu sezonu za Houston.

Na koncu sezone je imao 29,1 poen uz 11,2 asistencije u prosjeku, a tome dodao i još osam skokova. Ovo mu je peta sezona u dresu Rocketsa, i u svih pet je bio član All-Stara.


Reci što misliš!