Sport

Formula 1

Dvostruko slavlje Ferrarija u Monte Carlu: Vettel ispred Raikkonena i Ricciarda

Dvostruko slavlje Ferrarija u Monte Carlu: Vettel ispred Raikkonena i Ricciarda
© Marco Canoniero

Utrka u Monte Carlu nije donijela previše uzbuđenja, a završila je pobjedom Sebastiana Vettela. Ovom pobjedom Vettel je dodatno povećao prednost u ukupnom poretku

Sebastian Vettel odnio je pobjedu u Monte Carlu bez velikih stresova. Slavio je ispred Kimija Raikkonena kojeg je preskočio nakon ulaska u boksove što je po svemu sudeći bilo i dogovoreno u Ferrarijevoj momčadi.

I u kvalifikacijama Ferrari je bio najbrži, a nakon odličnog starta na kojem su Raikkonen i Vettel zadržali svoje pozicije, postajalo je sve jasnije da će ih teško itko skinuti.

Bili su najbrži na stazi, stvarali su razliku i bilo je samo pitanje kako će se rasporediti na kraju utrke. Lewis Hamilton krenuo je sa 13. startne pozicije nakon velikih problema u kvalifikacijama, a ništa bolje nije bilo niti u samoj utrci. I dalje se Hamilton žalio na grip bolida, ali uspio je napredovati među osvajače bodova iako je ovo bilo daleko od idealnog poslijepodneva za njega.

Utrka je odlučivana kroz boksove, Kimi Raikkonen ušao je u 35. krugu na promjenu guma, Vettel je to učinio četiri kruga kasnije, dovoljno da stvori razliku s kojom bi se vratio na čelo utrke.

To je i napravio te je do kraja utrke lakoćom održavao razliku.

U 60. krugu na stazu je morao safety car nakon što je Pascal Wehrlein završio okrenut na boku poslije dodira s Jensonom Buttonom, poslije je i Sergio Perez imao nekoliko riskantnih pretjecanja, ali na vrhu se situacija nije posebno mijenjala.

Vettel je odnio pobjedu, Kimi završio kao drugi, a na pobjedničkom postolju na kraju je bio i Daniel Ricciardo.

VN Monaka:
1. Sebastian Vettel (Ferrari)
2. Kimi Raikkonen (Ferrari) +3.145
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +3.745
4. Valtteri Bottas (Mercedes) +5.517
5. Max Verstappen (Red Bull) +6.199
6. Carlos Sainz (Toro Rosso) +12.138
7. Lewis Hamilton (Mercedes) +15.801


Reci što misliš!