Sport

Košarka, NBA Liga

Antetokounmpo vodio Milwaukee do pobjede u Torontu

Antetokounmpo vodio Milwaukee do pobjede u Torontu
Screenshot / Youtube

Košarkaši Milwaukeeja slavili su sa 97-83 na gostovanju u Torontu, gdje su odigrali prvu utakmicu serije prvog kruga NBA doigravanja i na taj način oteli Raptorsima prednost domaćeg terena, a prvo ime dvoboja bio je grčki reprezentativac Giannis Antetokounmpo sa 28 koševa i osam skokova

Ključnu prednost gosti su izgradili na početku posljednje četvrtine, kad su iskoristili lošu šutersku večer Raptorsa koji su završili dvoboj sa skromnih 36 % ubačaja iz igre.

Osim sjajnog 22-godišnjeg Grka, Bucksi su dobili sjajan doprinos Grega Monroea s klupe, koji je ubacio 14 koševa uz 15 skokova. Odličan je bio i Milwaukeejev novak Malcolm Brogdon sa 16 poena i šest skokova, a po 11 koševa ubacili su Matthew Dellavedova i Tony Snell.

Najefikasniji igrač Toronta bio je DeMar DeRozan sa 27 koševa, Serge Ibaka je spojio 19 poena i 14 skokova. Lošu večer imao je prvi razigravač Kyle Lowry ubacivši tek četiri koša uz šut 2/11, a podijelio je šest asistencija.

Toronto će ponovno ugostiti Milwaukee u drugoj utakmici serije, koja će biti odigrana u noći s utorka na srijedu (1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu).


Reci što misliš!