Sport

Teroristički napad?

Bartra ipak ozbiljnije ozlijeđen!

Bartra ipak ozbiljnije ozlijeđen!
bvb.de

Nekoliko sati nakon napada koji se dogodio u blizini autobusa kojim su igrači Borussije Dortmund putovali prema stadionu na utakmicu Lige prvaka protiv Monaca, u njemačkom je klubu održana konferencija za medije na kojoj je potvrđeno da je pronađena još jedna eksplozivna naprava koja nije eksplodirala

Podsjetimo, tri su se eksplozije odjeknule Dortmundom, a sve se dogodilo pokraj busa s Borussijinim igračima. Na vozilu su razbijena stakla, a pri tome je ozlijeđen Marc Bartra. Španjolski branič je odmah prevezen u bolnicu i u trenutku obraćanja medijima je bio na operaciji ruke na kojoj je slomio radijus i malene koščice.

"Bartra je na operaciji. Čitava je momčad u šoku. Detonacija se dogodila nakon što smo napustili parkiralište. Igrači su bili šokirani i svi su potpuno drugačije reagirali. Nema znakova da se radi o terorističkom napadu, ne možemo spekulirati o tome," rekao je glasnogovornik Borussije Sascha Fligge.

"Ne možemo vam dati detalje, ali smo odlučili održati konferenciju. U 19:15 su se dogodile tri eksplozije u blizini Borussijinog hotela. Pretpostavljamo da se radilo o planiranom napadu. Jake policije snage su na terenu. Istražujemo situaciju iz zraka, ali u ovom trenutku nemamo jasnu sliku o pozadini cijele priče. Ništa ne možemo isključiti. Navijači su smireno reagirali i to nam je olakšalo posao. Za sutra pripremamo veliku policijsku akciju," rekao je Gregor Lange, šef policije u Dortmundu.

"Pronašli smo pismo. Ne mogu vam dati detalje, ali u ovom trenutku provjeravamo njegovu autentičnost zbog pokušaja ubojstva. U pismo netko preuzima odgovornost za napad. Pronađen je još jedan objekt koji nije eksplodirao, ali po trenutnim saznanjima se radi o lutku. Učinili smo sve kako bismo garantirali sigurnost gledatelja," rekla je javna tužiteljica Sandra Lücke.

Direktor policije Michael Stein je dodao: "Status igrača Bartre se promijenio tijekom večeri iz lakše ozlijeđenog u ozbiljno ozlijeđenog."

Nakon događaja koji je zasjenio večer Lige prvaka, nogometna obitelj je poslala poruke podrške Marcu Bartri i poželjela mu brz povratak na teren.


Reci što misliš!