Sport

Oglasio se predsjednik HNS-a

Davor Šuker: Volio bih da Hrvatska zaigra u Zadru!

Davor Šuker: Volio bih da Hrvatska zaigra u Zadru!
Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, nalazi se na službenom putu u SAD-u gdje je za portal Croatian Sports porazgovarao o poteškoćama s kojima se HNS gotovo svakodnevno susreće

Povod Šukerovog putovanja u SAD je dakako organizacija prijateljske utakmice koju će Vatreni odigrati 11. lipnja protiv Meksika u Los Angelesu na legendarnom stadionu Memorial Coliseum.

Osvrnuo se pritom predsjednik HNS-a na niz pravila koje nameće FIFA-a prilikom organizacije prijateljskih utakmice te se dotaknuo i nama najzanimljivije teme, dolazak Vatrenih u Zadar.

FIFA pred nas postavlja sve više pravila. Moramo poštivati protokole. Ne smijemo daleko letjeti, ne smijemo dosta toga… Nije nam lako. Volio bih da igramo s Engleskom na Wembleyju ili sa Španjolskom na Santiago Bernabeuu, ali teško je to organizirati. Tko bi letio do Australije na primjer? Volio bih i da Hrvatska igra u Zadru jer to bi pomoglo i klubu i gradu, a želimo i odati počast Hrvoju Ćustiću koji je izgubio život na stadionu, ali nije baš sve tako jednostavno - kazao je Šuker.

Iako nije do kraja razjasnio što je mislio kazavši kako nije sve tako jednostavno, za pretpostaviti je da se to odnosi na uvjete na Stanovima koji trenutno ne udovoljavaju FIFA-inim propisima za organizaciju međunarodnih utakmica.

Međutim, uvjeti se mogu popraviti, stadion se može 'ušminkati i dotjerati' tako da je želja predsjednika HNS-a za organizacijom takve utakmice sasvim ugodna vijest.


Reci što misliš!