Sport

Košarka, NBA Liga

Navijači željeli gledati LeBrona, Lue ih nije poslušao

Navijači željeli gledati LeBrona, Lue ih nije poslušao

Košarkaši NBA prvaka Cleveland Cavaliersa doživjeli su težak poraz na gostovanju kod Los Angeles Clippersa 78-108 u dvoboju u kojem je trener Tyronn Lue odlučio odmarati svoje najbolje igrače te zanemariti skandiranje navijača Clippersa koji su ga pozivali da ubaci LeBrona Jamesa u igru

"Čuo sam ih. I ja sam ga želio vidjeti. No, sezona je dugačka, mnogo je utakmica. I tako već godinama. Nije nam prvi put da ovo radimo. Kao treneri preuzimamo odgovornost, želimo štititi igrače, osigurati im da se dobro odmore", branio je svoju odluku Tyronn Lue dodavši da se ona nije svidjela ni vođi njegove momčadi.

"Sigurno postoje ljubitelji košarke koji su kupili ulaznice samo da bi gledali LeBrona Jamesa. Nisu dobili ono što su platili i to nije u redu", mišljenje je domaćeg trenera Doca Riversa koji je okrnjenim Cavaliersima suprotstavio najjači sastav, ali je i on kombinirao s minutažom, kad je postalo jasno da njegova momčad ne može izgubiti.

Osim LeBrona Jamesa trener Clevelanda je izvan igre ostavio Kyrieja Irvinga, koji se utakmicu prije protiv Utaha žalio na probleme s lijevim koljenom, a Kevin Love, oporavljenik nakon operacije na lijevoj koljena, sjedio je na klupi u odijelu. No, Lue je najavio da će sva trojica igrati u nedjelju, kad će u istoj dvorani Cleveland igrati protiv Los Angeles Lakersa, prve momčadi u Zapadnoj konferenciji koja je izgubila i teoretske izglede za plasman u doigravanje.

U takvim okolnostima Blake Griffin je sa 23 koša i osam skokova bio najbolji igrač Clippersa, a pratili su ga DeAndre Jordan sa 13 koševa i 17 skokova te J. J. Reddick sa 16 poena. Cleveland je imao sedmoricu igrača koji su završili sa dvoznamenkastim brojem koševa, a najefikasniji je bio veteran Richard Jefferson sa 12 poena i šest skokova.

I dok će se Cavaliersi (45-23) još morati pomučiti kako bi obranili prvo mjesto u Istočnoj konferenciji pred najbližim pratiteljima Boston Celticsima (44-25), čini se da će Golden State Warriorsi (55-14) treću godinu zaredom završiti s najboljim omjerom u ligi. U noći sa subote na nedjelju momčad Stevea Kerra lakoćom je svladala Milwaukee sa 117-92 pred svojim navijačima pa je i on mogao kalkulirati s minutažom najboljih igrača kad je pobjeda više nije dolazila u pitanje.

Stephen Curry je trebao 30 minuta i samo 13 šuteva iz igre (9/13) kako bi postigao 28 koševa. Klay Thompson je dodao 21 poen, a Andre Igoudala 15. Draymond Green je bio na granici 'triple-double' učinka sa osam poena, osam skokova i 10 asistencija. Goste je sa 18 koševa predvodio 'rookie' Malcolm Brogdon.

Russell Waestbrook, gospodin 'triple-double' iz Oklahoma Cityja, ostao je kratak za dva skoka (28 koševa, 8 skokova, 10 asistencija) u pobjedi 110-94 nad Sacramentom pa će morati pričekati na svoj 36. 'trostruko-dvostruki' učinak u ovoj sezoni. Steven Adams je sa 16 koševa i 13 skokova bio drugo ime Thundera, dok su gosti najboljeg igrača imali u novaku Georgiosu Papagiannisu koji je ubacio 14 poena uz 11 skokova.

Što se utrke za doigravanjem tiče, na Zapadu je prilično jasna slika o sedam momčadi koje će ući u drugi dio sezone, a ostaje još otvorena borba za osmo mjesto koje drži Denver (33-36). Napada ga Portland (31-37), donekle i Dallas (29-39), a mali su izgledi za Minnesotu (28-40) ili New Orleans (28-41) da preskoče momčadi koje su ispred te dohvate osmo mjesto.

Na Istoku je situacija mnogo neizvjesnija. Nešto više od tri tjedna prije završetka regularnog dijela sezone, sa 12 do 14 utakmica pred njima, krug relativno sigurnih momčadi za doigravanje zatvara četvrtoplasirani Toronto (40-29). Već petoplasirana Atalnta (37-32) ne može mirno spavati, pogotovo nakon trećeg uzastopnog poraza, doživljenog na domaćem terenu od Portlanda koji je slavio sa 113-97.

Indiana (35-33), Miami (34-35) i Milwaukee (34-35) u ovom trenutku drže posljednja tri mjesta za doigravanje, ali Detroit (33-36) i Chicago (33-37) su blizu, a Charlotte (30-39) je ostvario važnu pobjedu protiv Washingtona slavivši 98-93 pred svojim navijačima, čime su Hornetsi zadržali nadu za plasman u 'playoff'.

Cody Zeller je predvodio domaće strijelce sa 19 koševa, po 16 su ubacili Marvin Williams i Kemba Walker. Koliko je utakmica bila izjednačena pokazat će i podatak da nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost, a Washington je u završnici stigao do šuta za produžetak. No, Breadly Beal je promašio tricu na 91-94, kao što je to činio veći dio večeri ubacivši 18 koševa (šut 6/14). John Wall je postigao 19 poena (šut 5/16), a Otto Porter 16 (šut 4/11). Četvrti strijelac Wizardsa bio je Bojan Bogdanović sa 12 koševa (šut 4/9), čemu je dodao tri skoka i jednu asistenciju.


Reci što misliš!