Sport

Košarka, NBA Liga

Dario Šarić srušio vlastiti rekord u pobjedi nad Lakersima

Dario Šarić srušio vlastiti rekord u pobjedi nad Lakersima
Twitter / ‏@Sixers

Dario Šarić nastavlja sa sjajnim nastupima u dresu Philadelphije. Još jednom je popravio rekord karijere po broju ubačenih poena i vodio je Sixerse do pobjede na gostovanju kod Lakersa

Još jedan sjajan nastup Darija Šarić i još jednom pomaknuta granica po broju ubačenih poena u jednom susretu. S novim rekordom karijere odveo je Sixerse do pobjede u gostima kod Los Angeles Lakersa pojačavši ionako dobre postotke u borbi za titulu rookieja sezone.

Šarić je predvodio Sixerse s 29 ubačenih poena (7/13 za dva, 3/7 za tri, 6/9 slobodna), sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte za 35 minuta provedenih na parketu, a Šarić se nastupom protiv Lakersa pridružio suigraču Embiidu kao jedini rookie ove sezone koji je u deset utakmica ubacio najmanje 20 poena.

Protiv Lakersa odluka je pala u samoj završnici s linije slobodnih bacanja, Lakersi su imali zaostatak od samo poena 31 sekundu prije kraja susreta, imali su i napad, ali D'Angelo Russell krivo je procijenio koliko je ostalo do kraja i domaćin nije iskoristio napad, točnije ostao je bez šuta u potrebnom vremenu.

Do kraja susreta Sixersi su s linije slobodnih bacanja odradili posao i stigli do nove pobjede 118:116.

Uz Šarića istaknuli su se Jahlil Okafor s 23 poena i Timothe Luwawu-Cabarrot s 18 poena. Kod Lakersa Jordan Clarkson ubacio je 30 poena uz osam asistencija i šest skokova, Julius Randle dodao je 21 poen uz 12 skokova, a Ivica Zubac krenuo je u petorci i za 19 minuta ubacio deset poena (4/6 za dva) uz šest skokova i četiri blokade.

Opširnije na portalu Sportnet.


Reci što misliš!