Sport

Nogomet, Liga prvaka

Sergi Roberto: Podrška Camp Noua nam je vrijedila kao deset igrača

Sergi Roberto: Podrška Camp Noua nam je vrijedila kao deset igrača
Twitter / @FCBarcelona

Barcelona je u čudesnoj nogometnoj večeri dohvatila četvrtfinale Lige prvaka. Katalonska je momčad svladala (6:1) PSG, time anulirala prednost Parižana iz prve utakmice

Nogometaši Barcelone dugo će u noć slaviti veliki trijumf, dok će u redovima francuskog prvaka dugo žaliti za kobnim promašajima Cavanija i Di Marije.

"Još prije utakmice nitko nas nije mogao zaustaviti da se nadamo ovakvoj večeri. No, ovo je bilo spektakularno. Užasno smo puno riskirali, na kraju se to pokazalo dobrom odlukom. Presretan sam, ne mogu se prestat smijat", rekao je poslije utakmice Luis Enrique, pa nastavio:

"Najvažnija je bila naša vjera, vjera u četvrtfinale. Samo pet minuta prije kraja utakmice trebali smo postići još tri gola, ali smo vjerovali. I nastavili napadati, nismo posustali. Igrali smo jako loše u Parizu, ali sada priredili čudesan preokret. Plasirali se u četvrtfinale, a tu se nalazi još osam momčadi koje vjeruju da mogu biti prvaci."

Trener Barcelone je za kraj dodao:

"Moram se još zahvaliti navijačima na Camp Nouu. Svima koji su vjerovali u nas nakon visokog poraza u prvoj utakmici. Navijači su danas bili naša snaga, ovu pobjedu poklanjamo njima", završio je Luis Enrique.

Španjolski mediji "poludjeli" su za reakcijama Sergija Roberta.

"Dao sam sve od sebe da dohvatim tu loptu, bacio se koliko sam mogao. Nisam znao jesam li u zaleđu, samo sam htio doseći tu loptu. Bacio sam se i onda osjetio da ću stići do nje prije vratara. Presretan sam", rekao je junak utakmice Sergio Roberto, pa nastavio:

"Bila je ovo teška i komplicirana utakmica, trebali smo nakon njihovog pogotka zabiti još tri gola. No, napravili smo sjajan posao, cijela momčad je dala svoj maksimum. Često se kaže da su navijači mogu biti dodatan igrač za neku momčad, ali podrška Camp Noua nam je vrijedila kao da smo imali još deset igrača. Neka sada slave svi navijači Barcelone, ovo je bila pobjeda za njih. A mi se sada okrećemo novim ligaškim izazovima."

Opširnije na Goal.com


Reci što misliš!