Sport

Dizanje utega

Čavka očekuje dva muška i jedan ženski A finale na EP u dizanju utega u Splitu

Čavka očekuje dva muška i jedan ženski A finale na EP u dizanju utega u Splitu
Igor Kralj/PIXSELL

Europsko prvenstvo u dizanju utega održat će se u splitskom športskom centru Gripe od 1. do 8. travnja ove godine, a pripreme za to natjecanje, na koje su svoje dizače utega prijavile 42 zemlje, odvijaju se po planu, izvjestio je u srijedu predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damijan Krklec

"Oko polovicu sredstava za nabavku opreme osigurao je Grad Split dok su preostali dio financirali Središnji državni ured za šport i Splitsko-dalmatinska županija. Ta će oprema ostati u Splitu jer se namjeravamo kandidirati za održavanje Svjetskog juniorskog dizačkog prvenstva te za svjetske kupove u dizanju utega", objasnio je Krklec.

Glavni tajnik Hrvatskog dizačkog saveza Jakša Ivanišević je istaknuo kako trenutno postoji "mali problem" s izdavanjem viza sudionicima ovog natjecanja koji dolaze iz zemalja bivšega Sovjetskog Saveza - Bjelorusije, Azerbajdžana i Armenije, ali vjeruje kako će taj problem biti prevladan do početka natjecanja.

"Morat ćemo se u vezi ovog javiti Ministarstvu vanjskih poslova," rekao je Ivanišević.

Izbornik hrvatske dizačke reprezentacije Boško Čavka je naglasio kako će na u Splitu konkurencija biti iznimno jaka, te da očekuje kako će se u muškoj konkurenciji dva hravtska dizača plasirati u A finale, a u A finale očekuje i jedan plasma u ženskoj konkurenciji.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je istaknuo kako će Europsko prvenstvo u dizanju utega pridonijeti promociji Splita u turističkom smislu. Župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja je rekao kako je ovo prvenstvo važno jer se događa u turističkoj predsezoni i njime će se promovirati Dalmacija, ali i cijela Hrvatska.


Reci što misliš!