Sport

Nogomet

Ballack zbog ozljede razmišljao o prekidu karijere

Ballack zbog ozljede razmišljao o prekidu karijere

Ballack je u Chelsea stigao 2006. godine iz Bayerna

Kapetan njemačke nogometne reprezentacije Michael Ballack (31), suočen s teškom ozljedom, umalo se ostavio nogometa.

Više od osam mjeseci, nakon što je ozlijedio gležanj u susretu njegovog Chelsea protiv Newcastlea, Michael Ballack konačno se u susretu Carling Cupa protiv Liverpoola vratio na teren. Dvije operacije bile su potrebne kako bi se Michaelov gležanj doveo u red i u razdoblju rehabilitacije Ballack je pomišljao i na prekid karijere.

"Ponekad mi je palo na pamet da već imam 31 godinu, za mnom je 14 godina profesionalnog nogometa, možda je to - to. Nervirao sam sve oko sebe, 24 sata dnevno samo sam razmišljao o ozljedi i imao sam tisuću pitanja na koja nisam znao odgovore", izjavio je Nijemac.

Ballack je u Chelsea stigao 2006. godine iz Bayerna s reputacijom jednog od najboljih veznih igrača svijeta u igri glavom i godinama je slovio kao jedini njemački igrač koji "zna".

Zajedno s Oliverom Kahnom koji je tada bio u zenitu forme, doveo je "Elf" do finala na svjetskom prvenstvu 2002. godine, iako je to bila vjerojatno najslabija njemačka reprezentacija u povijesti, što se igračkih kvaliteta tiče.

Tijekom karijere, pogotovo se to odnosi na razdoblje dok je bio član Bayerna, susreo se s kritikama da redovito podbacuje u velikim utakmicama. Ako za to i ima podloge što se klupskih nastupa tiče, uzmemo li u obzir sezonu u kojoj je s Bayerom iz Leverkusena uspio izgubiti dva finala i prvenstvo u zadnjem kolu, reprezentativni nastupi ne uklapaju se u tu sliku i treba vjerovati Michaelu kada kaže da vjeruje u dobar nastup na Euru.

"Imam dovoljno vremena da se spremim za Europsko prvenstvo i da ga dočekam u top formi. Nakon što sam prebrodio ovu ozljedu posebno sam motiviran i za nastup na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Nakon toga vidjet ću jesam li sposoban igrati još godinu dvije."

Ballack je u 22 posljednje minute na travnjaku Stamford Bridgea protiv Liverpoola (2:0) u dvoboju četvrtfinala Carling Cupa asistirao Ševčenku za drugi gol domaće momčadi.

 

 


Reci što misliš!