Sport

Skijanje

Kostelić sedmi, a Zrnčić-Dim deveti u superkombinaciji

Kostelić sedmi, a Zrnčić-Dim deveti u superkombinaciji

Pobijedio je Francuz Jean Baptiste Grange

Hrvatsko skijanje imalo je mnogo uspjeha u petak u utrci super kombinacije u Wengenu. Dva hrvatska skijaša su se plasirala među deset.

Ivica Kostelić je završio kao sedmi, a Natko Zrnčić-Dim deveti što mu je najbolji uspjeh u karijeri. No, treba reći kako je Ivica Kostelić propustio sjajnu priliku da bude daleko bolje plasiran, ali nije odvozio slalom u okvirima svojih mogućnosti.

Pobijedio je Francuz Jean Baptiste Grange koji je nakon spusta u Wengenu bio tek 27. Drugo mjesto je osvojio Švicarac Daniel Albrecht koji je za pobjednikom zaostao samo šest stotinki.

Žal Ivice Kostelića može biti time veća jer je sjajno odradio spust u Wengenu nakon kojeg je samo jedan klasični slalomaš bio ispred njega - Rainer Schönfelder. Svi ostali su bili sporiji u spustu, pa je Ivica time imao otvoren put prema, najmanje, postolju. No, mnogi su bili bolji od njega u drugom dijelu super kombinacije.

Natko Zrnčić-Dim je ostavio vrlo dobar dojam u oba nastupa i u konačnici se prvi put u Svjetskom kupu ugurao među deset najboljih. Dosadašnji najbolji rezultat je bilo 13. mjesto s prve utrke super kombinacije ove sezone.

Spomenimo kako je prvu super kombinaciju ove sezone (voženu u Beaver Creeku) osvojio Daniel Albrecht ispred Grangea. Ovaj put u Wengenu su samo zamijenili mjesta. Treći je u Švicarskoj bio Bode Miller.

Rezultati, super kombinacija:

1. Jean Baptiste Grange (Fra) 2:20.61

2. Daniel Albrecht (Švi) +0.06

3. Bode Miller (SAD) +0.51

4. Benjamin Raich (Aut) +0.55

5. Ted Ligety (SAD) +0.58

6. Markus Larsson (Šve) +0.63

7. Ivica Kostelić (Hrv) +0.75

8. Mario Matt (Aut) +1.01

9. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.68

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Benjamin Raich (Aut) 690

2. Daniel Albrecht (Švi) 526

3. Didier Cuche (Švi) 525

4. Bode Miller (SAD) 466

5. Manfred Moelgg (Ita) 408

...

Ivica Kostelić (Hrv) 154

...

Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 43...


Reci što misliš!