Sport

Košarka, ACB liga

Banić odličan, ali Bilbao bez bodova s Kanara

Banić odličan, ali Bilbao bez bodova s Kanara

Perasović nije uspio s Estudiantesom iznenaditi moćnu Barcelonu

Hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Banić u napadačkom je smislu odigrao utakmicu karijere u ACB ligi, no njegov je Bilbao upisao novi poraz.

U 20. kolu španjolske lige sastav Bilbao Basketa izgubio je na Kanarima 86-74. Gran Canaria je još jednom slavila na krilima sjajnog Carla Englisha (20 koševa, 5 asistencija), iako je najbolji čovjek na parketu bio Banić s 21 košem (9/12 za dva poena, 3/4 slobodna bacanja), tri skoka, dvije oduzete lopte i jednom blokadom. Sve to ostvario je za 29,5 minuta na parketu.

Drago Pašalić dodao je za baskijsku momčad sedam koševa (šut za dva 3/9, slobodna bacanja 1/2), šest skokova i dvije izgubljene lopte za 15 minuta na parketu.

Akasvayu je na svom parketu u Gironi uspio nekako svladati ViveMenorcu naših Stojića i Baždarića. Bilo je 66-63 za domaćine. Stojić je ubacio 11 koševa, a Baždarić pet uz šest skokova i dvije asistencije.

Velimir Perasović nije uspio s Estudiantesom iznenaditi moćnu Barcelonu u Madridu. Gosti su bez Marija Kasuna slavili 86-79. Alex Acker zabio je 17, a Jaka Lakovič 15 poena za pobjednike.

U Perasovićevu je sastavu, koji s pet pobjeda u dvadeset kola i dalje stoji na pretposljednjem, 17. mjestu ljestvice, najbolji bio Francuz Michel Morandais s 21 košem.


Reci što misliš!