Sport

Košarka, ACB liga

Banić s double-double učinkom do nove pobjede

Banić s double-double učinkom do nove pobjede

Kus šutirao 5/5 za tri u pobjedi protiv Perasovićevog Estudiantesa

Tri kluba hrvatskih košarkaških reprezentativaca, umnogome zahvaljujući upravo njima, pobijedila su u nedjeljnim dvobojima 21. kola španjolske lige.

Bilbao Basket je stigao do 16. pobjede u sezoni protiv gostujuće Murcije (71-60) uz 12 koševa i 12 skokova Marka Banića za 36 minuta na parketu. Za dva je poena šutirao 6-10, za tri 0-1. Osam lopti pod košem uhvatio je u obrani, četiri u napadu, a sve skupa zavrijedilo je valorizaciju od 18 indeksnih bodova.

Baski su dobili ponajviše zbog igre pod koševima. Goste su nadskakali 45-26, a Francuz Frederic Weiss upisao je čak 13 skokova, najviše u cijelom kolu. Banić dijeli drugo mjesto.

Drago Pašalić odigrao je za pobjednike osam minuta ubilježivši četiri koša i pet skokova.

Unicaja Marija Kusa u Malagi je slavila protiv Estudiantesa našeg trenera Velimira Perasovića 87-71. Kus je bio među trojicom najboljih domaćih košarkaša s 22 koša i četiri skoka za 32 minute u igri. Dvice je Kus gađao slabo (1-5), ali je zato bio briljantan s trice pogodivši iz svih pet pokušaja!

U momčadi Sergija Scariola odlični su bili i centri Daniel Santiago (21 koš, 5 skokova, 5 osvojenih lopti) i Marcus Haislip (23 koša, 5 skokova).

Florent Pietrus ostvario je učinak od 16 koševa i pet skokova za Perasovićevu momčad, koja je 16. porazom ponovno dotaknula dno. Točnije, dijeli ga s Leonom.

Najbolja je vijest, ipak, Mario Kasun. Niti mjesec dana nakon operacije na srcu hrvatski je centar uz Alexa Ackera bio najzaslužniji za domaću pobjedu Katalonaca nad Valladolidom 69-62. Za niti 19 cijelih minuta Kasun je ubacio 17 koševa (6/7 šut za dva poena, 5/5 slobodna bacanja) i dodao četiri skoka. Acker je zabio 24 koša uz devet skokova.

Pamesa je u Valenciji teško stradala od Reala (97-74). Stanko Barać za 21 je minutu ubacio šest koševa (2-5 šut za dva) uz dva skoka. Kod Madriđana je najučinkovitiji bio Charles Smith s 18 koševa i pet asistencija.


Reci što misliš!