Sport

Liga prvaka

Roma zasluženo slavila u Madridu

Roma zasluženo slavila u Madridu

Roma je i u drugom susretu osmine finala Lige prvaka sa 2:1 svladala Real Madrid te se tako plasirala među osam najboljih

Momčad Rome svladala je Real u Madridu s 2-1, istim rezultatom kao i u prvoj utakmici u Rimu, čime je izborila plasman u četvrtfinale...

Roma je na stadionu Santiago Bernabeu pokazala više od Reala i potpuno zasluženo je izborila plasman među 8 najboljih momčadi Lige prvaka.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja. Obje momčadi su pokušavale postići pogodak, ali su u prvih 45 minuta stvorili tek po jednu pravu priliku. Prvi su ozbiljnije zaprijetili gosti iz Rima, kada je u 18. minuti udarac Aquilanija zatresao vratnicu, a u nastavku akcije je dobar udarac Taddeija Casillas odbio u korner. U 21. minuti, Baptista se nakon dobre akcije Madriđana našao sam pred Donijem, ali je šutirao vrlo neprecizno, preko gola.

Uzbudljiviji nastavak najavio je Baptista, koji je već u 4. minuti drugog poluvremena iz slobodnog udarca pogodio gredu. Real je u nastavku pojačao pritisak prema golu Rimljana, koji su tako imali još više prostora za opasne kontranapade. Iz jednog takvog, Vučinić je u 66. minuti odlično šutirao, ali je njegov udarac odsjeo na gredi. Crnogorski je napadač tek nešto ranije ušao u igru. U kontri je Robinho imao vrlo dobru poziciju za udarac, ali je pucao u blok Rimljana.

Nešto kasnije, u 71. minuti, opet je u glavnoj ulozi bio Vučinić, koji je sjajno prodro po lijevoj strani i driblingom zaobišao Pepea koji ga je oborio i - zaradio crveni karton, budući da je već imao žuti iz 41. minuti.

U 73. minuti gosti su stigli do vodstva. Nakon sjajnog centaršuta s lijeve strane, Taddei je u naletu zahvatio loptu glavom i neobranjivo zatresao mrežu Ikera Casillasa. Dvije minute kasnije Real je uspio izjednačiti. Robinho je proigrao Raula, koji je, čini se, bio u zaleđu, ali se grči suci nisu oglasili, pa je kapetan ''kraljevskog kluba'' Raul Gonzalez preciznim udarcem pogodio vrata Donija. Bio je to njegov 61. gol u Ligi prvaka.

Ipak, Real je teško s igračem manje stvarao izrazitije prilike. Roma je i dalje bila opasnija, što je i materijalizirala pogotkom u sudačkoj nadoknadi za konačnih 1-2 i potvrdu plasmana u četvrtfinale. Nakon centaršuta Panuccija s desne strane, mrežu gostiju pogodio je Vučinić, što je bio i njegov četvrti pogodak ove sezone u Ligi prvaka.


Reci što misliš!