Sport

Košarka, ACB liga

Novi poraz Bilbao Basketa, Banić solidan

Novi poraz Bilbao Basketa, Banić solidan

Pamesa je bez većih problema svladala Menorcu u gostima

Unicaja, u kojoj igra hrvatski košarkaš Davor Kus, držala je priključak s Realom do posljednje četvrtine utakmice 24. kola španjolskog prvenstva.

No, tada je Real velikom serijom odagnao bilo kakvu neizvjesnost u završnici, te na kraju pobijedio s uvjerljivih 86-66.

Davor Kus nije bio raspoložen, pa je za 22 minute postigao samo dva poena (dva pogođena slobodna bacanja). Nije puno niti pucao na madridski koš, samo dvije trice, te je obje promašio. Imao je uz to po jedan skok i asistenciju.

Najbolji kod domaćina su bili Charles Smith i Raul Lopez sa po 15 poena.

Axa Barcelona lako je na svom parketu pobijedila Ricoh Manresu 87-70, a Mario Kasun je odigrao samo sedam minuta. Za to vrijeme je ubacio 2 poena (šut 1-1), te je imao tri skoka.

Najzaslužniji za laku pobjedu domaćina bio je Roger Grimau sa 17 poena.

Momčad Bilbao Basketa poražena je na gostovanju kod Akasvayu Girone 71-62. Gostima nije pomogla dobra igra hrvatskog centra Marka Banića, koji je s 13 koševa i 10 skokova u 36 minuta igre bio najbolji strijelac i skakač svoje momčadi. Doduše, šut za dva poena mu nije bio uzoran, pogodio je 4 od 11 lopti, dok je slobodna bacanja šutirao 5-6. Drago Pašalić je u 14 minuta igre prikupio 4 poena (šut iz igre 1-4, slobodna bacanja 2-2) i 4 skoka.

U subotu je odigrano pet utakmica 24. kola španjolskog košarkaškog prvenstva. Vrlo zapažene uloge odigrali su neki hrvatski košarkaši.

Tau Ceramica, koju vodi hrvatski trener Neven Spahija, svladala je na svom parketu Polaris World Murciju 94-83. Zoran Planinić je za domaću momčad igrao 32 minute i ubacio 13 koševa uz odličan šut iz igre 6-7 i slobodnih bacanja 1-1. Planinić je uhvatio 6 lopti, te 3 puta asistirao svojim suigračima. Najefikasniji u Spahijinoj momčadi bio je Rakočević s 20 koševa, a kod gostiju Risacher s 22 koša.

Fuenlabrada je kao domaćin poražena od Grupo Begar Leona 92-98. Glavne uloge u ovoj utakmici igrali su hrvatski košarkaši. Marko Tomas je bio daleko najbolji u Fuenlabradi s 24 koša u 32 minute igre. Tomas je za 2 poena gađao 3-5, za tricu 4-7, pogodio je svih 6 slobodnih bacanja, a uz 3 skoka i dvije asistencije imao je i 10 iznuđenih prekršaja. Sve to nije bilo dovoljno njegovoj momčadi, Sjajnu večer imao je i hrvatski centar gostiju Bruno Šundov, koji je u samo 16 minuta igre s 18 koševa bio drugi strijelac svoje momčadi, uz šut 5-8 za dvicu, 2-2 za tricu (!) i 2-2 iz slobodnih bacanja. Imao je i 6 skokova, a sigurno bi na parketu proveo i više vremena da nije rano zaradio petu osobnu pogrešku.

Estudiantes, kojeg vodi Splićanin Velimir Perasović, osvojio je dva važna boda u borbi za ostanak, svladavši u gostima Gupo Capitol Valladolid (74-76).

Pamesa je u gostima pobijedila ViveMenorcu 80-64 uz vrlo skroman učinak Hrvata u oba sastava. Stanko Barač je za goste u 12 minuta igre postigao 2 poena, oba iz slobodnih bacanja (1 skok), dok je kod domaćina Mario Stojić u 25 minuta igre postigao 3 koša (2 skoka, 1 asistencija) uz vrlo loš šut 1-7 iz igre i 0-2 iz slobodnih bacanja.


Reci što misliš!