Sport

Košarka, ACB liga

Novi poraz Bilbao Basketa, Banić opet odličan

Novi poraz Bilbao Basketa, Banić opet odličan

Kus je u samo 26 minuta igre bio najbolji strijelac utakmice s 24 koša

Odigrano je 6 utakmica 26. kola španjolskog košarkaškog prvenstva. Iznenađenje kola je domaći poraz Barcelone od Cajasola 76-86.

ViveMenorca je kao domaćin svladala Bilbao Basket 72-71. Kod domaćina, Mario Stojić je u 31 minutu ubacio 9 koševa uz loš šut iz igre 2-11, a imao je i 3 skoka. Kod gostiju je Marko Banić bio drugi strijelac i najbolji igrač. Ubacio je 12 koševa u 32 minute na parketu, uz šut 5-9. Tom je učinku dodao 6 skokova i dvije asistencije. Drago Pašalić je odigrao 16 minuta i ubacio 4 poena (1-5 iz igre), uz 3 skoka.

Davor Kus odigrao je briljantnu utakmicu u gostujućoj pobjedi svoje Unicaje nad Valladolidom 94-89. Kus je u samo 26 minuta igre bio najbolji strijelac utakmice s 24 koša. Za dva poena gađao je 2-2, za tricu 3-6, a od 12 slobodnih bacanja promašio je samo jedno. Sjajnom učinku Riječanin je dodao 3 skoka, 6 asistencija i 5 iznuđenih prekršaja!

U susretu protiv Cajasola, 11. momčadi na ljestvici ACB lige, Barcelona je očito još slavila prolazak u četvrtfinale Eurolige, izboren ovoga tjedna pobjedom na domaćem parketu protiv CSKA. Cajasol je pobijedio s deset koševa razlike, a Mario Kasun ostao je u 5 minuta igre bez ijednog koša ili skoka.

Estudiantes, kojeg vodi Splićanin Velimir Perasović, svladao je kao domaćin Ricoh Manresu 88-76.


Reci što misliš!