Sport

Košarka, A-1 liga

Borik preko Osijeka do druge pobjede u Ligi za ostanak

Borik preko Osijeka do druge pobjede u Ligi za ostanak

Momčad Borika u drugom je poluvremenu postigla samo 25 koševa

Borik je večeras pred oko 200 gledatelja,u 3. kolu Lige za ostanak, pobjedio momčad Osijeka 2006 rezultatom 76:68. Momčad trenera Bujana došla je do pobjede puno teže nego što se to činilo nakon samog otvaranja i prvog poluvremena utakmice.

Borik je puno bolje otvorio utakmicu te odmah na početku poveo sa 11:2. Osječani su izgledali izgubljeno što domaća momčad odlično iskorištava. Prednost se iz trenutak u trenutak povećavala tako da je Borik već nakon 12 minuta igre imao visokih 27:11.

Gosti teško dolaze do koša Borika što domaća momčad odlično iskorištava. Sa nekoliko mini- serija Borik prvo u 15. minuti odlazi na 20 koševa prednosti, da bi samo četiri minute kasnije imao večeras najvećih 28 koševa prednosti, 51:23. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 51:26 za domaću momčad.

U tom se trenutku činilo kao da Borik igra sa nižerazrednom momčadi, odnosno sa razbijenom vojskom koja će u drugom poluvremenu samo još više rezultatski padati. Međutim, u drugom poluvremenu dolazi do obrata snaga na parketu, ali na Borikovu sreću, ne i do rezultatskog obrata.

Osječani su odmah na samom početku drugog poluvremena napravili seriju 8-2 te smanjuju na ispod 20 koševa zaostatka. Do kraja treće četvrtine sa još nekoliko mini-serija smanjuju na -15 te dobivaju treću dionicu rezultatom 21-11.

U zadnju četvrtinu se ušlo rezultatom 62:47 za Borik. Gosti "grizu" i malo po malo se rezultatski približavaju, da bi se u zadnju minutu ušlo sa samo 7 koševa prednosti za Borik. Međutim, do pravoga preakreta nije došlo te Borik dobiva svoju drugu utakmicu u Ligi za ostanak rezultatom 76:68.

Iako su šanse gostiju za preokret bile minimalne, čudi sama činjenica da su igrači trenera Bujana na tako olak način gotovo prokockali 28 koševa razlike koje su imali krajem prvog poluvremena. Gosti su rezultatski dobili zadnje dvije dionice utakmice, o čemu govori činjenica da je Borik u drugom poluvremenu postigao samo 25 koševa.

Ali, bitno je da pobjeda ostaje u Zadru te se igrači Borika sada mogu mirno pripremati za sljedeću utakmicu koju igraju u subotu, u 20 sati, protiv Dubrovnika u gostima.

Kod Borika najbolji su bili Miro Dundov sa 13 koševa i 10 skokova te Ivan Čular sa također 13 koševa, ali i 9 skokova. Kod gostiju najbolji su bili Marko Car sa 21 košem i 5 ukradenih lopti te Domagoj Kešina sa 14 koševa i 11 skokova.

Trener Borika, Tihomir Bujan, o večerašnjoj utakmici je rekao:

"Čestitao bih svojim igračima na još jednoj pobjedi. Dok smo prvo poluvrijeme odigrali bez greške, drugo smo odigrali jako loše. Jedan od razloga je sigurno što tempo igranja svaka tri dana nije lak, a drugi je vjerojatno što smo se puno potrošili na prethodnoj utakmici u Sinju kao što smo se i puno potrošili kako bi napravili onu razliku u prvom poluvremenu. Mi smo se nakon stvorene razlike opustili, a Osječani su se vratili u igru te čak i opasno priprijetili. Međutim, razlika iz prvog poluvremena bila je prevelika, uspjeli smo utakmicu privesti kraju te sad mirnije čekamo gostovanje u Dubrovniku."

Gostujući trener, Dražen Pešić, bio je vidno razočaran igrom svoje momčadi:

"Odigrali smo utakmicu kao da smo se unaprijed predali. Loše smo otvorili, s puno grešaka. Nisam mogao prepoznati svoju momčad.25 razlike na poluvremenu je strašno. Ključni igrači su nam odigrali kriminalno. Bilo je puno grešaka, imali smo slab skok, jednom rječju, izgledalo ja kao da se Borik bori za ostanak, a mi da smo mirni. Čestitam momčadi Borika na pobjedi."

Borik -Puntamika - Osijek 2006 76:68 (20-8, 31-18, 11-21, 14-21)

Borik-Puntamika: Bilić 6, Dundov 13, Dražović J., Pavić, Dražović T. 9, dević 1, Mrva 8, Čular 13, Grgurović 4, Jurjević 9, Žorž 7, Đugum 6.

Osijek 2006: Car 21, Radoš, Šarac, Tucaković 1, Tankosić 2, krolo 13, Helbich 7, Srzić 10, Krajina, Kešina 14. 


Reci što misliš!