Sport

Formula 1

Dvostruka pobjeda Ferrarija u Bahreinu

Dvostruka pobjeda Ferrarija u Bahreinu

sa 19 bodova ispred Heidfelda koji ima 16

Brazilac Felipe Massa u Ferrariju pobjednik je današnje utrke za VN Bahraina vožene na stazi Sakhir ispred svog momčadskog kolege Kimija Räikkönnena.

Nakon dva odustajanja u prve dvije utrke, Felipe Massa je dočekao stazu koja mu sjajno odgovara i nakon uvjerljivih nastupa tijekom cijelog vikenda sasvim zasluženo ubilježio šestu pobjedu u karijeri. Brazilac je krenuo sa druge startne pozicije ali je odmah na startu prestigao Roberta Kubicu u BMW-u i do samog kraja pobjeda nije dolazila u pitanje.

Drugo mjesto pripalo je Kimiju Räikkönnenu koji je nakon početnih problema s Heikkijem Kovalainenom u trećem krugu prestigao Poljaka i bez problema do kraja zadržao svoju drugu poziciju.

Treće i četvrto mjesto pripalo je BMW-ovim vozačima, Kubici i Nicku Heidfeldu. Peti je u cilj stigao Heikki Kovalainen u McLarenu a šestim mjestom Jarno Trulli potvrdio je odličnu ovogodišnju formu Toyote. Sedmo mjesto pripalo je Marku Webberu a posljednje mjesto u bodovima osvojio je Niko Rosberg.

Sama utrka nije ponudila previše uzbuđenja izuzmemo li prva tri kruga u kojima su se zbila sva bitna događanja koja su odredila i krajnji poredak. Prvi krug osim Massinog obilaženja Kubice, obilježio je finski dvoboj Räikkönnena i Kovalainena gdje su se vozači nekoliko puta međusobno pretjecali a uspješnijim se pokazao Kimi.

Tragičarem utrke definitivno možemo označiti Lewisa Hamiltona koji je nakon slabog starta poslije kojeg je pao na deveto mjesto, u drugom krugu napravio veliku pogrešku i zabio se u stražnji kraj bolida Fernanda Alonsa te bio prisiljen na odlazak u boks koji je ga smjestio na sam kraj poretka i do kraja mladi Britanac nije uspio napraviti značajniji pomak.

Vodstvo u poretku za svjetsko prvenstvo preuzeo je Kimi Räikkönnen sa 19 bodova ispred Heidfelda koji ima 16, te Hamiltona, Kubice i Kovalainena koji su skupili po 14 bodova.

Sljedeća utrka na rasporedu je 27. travnja za VN Španjolske na stazi u Barceloni.


Reci što misliš!