Sport

Košarka, A-1 liga, Liga za ostanak

Borik protiv Alkara za potvrdu ostanka u A-1 ligi

Borik protiv Alkara za potvrdu ostanka u A-1 ligi

Ovo je četvrti susret ovih dviju momčadi ove sezone

Pobjedom u prošlom kolu, igrači Borika popeli su se na treću poziciju Lige za ostanak, koju dijele sa sinjskim Alkarom. Upravo večeras Borik igra s Alkarom utakmicu s kojom i teoretski želi potvrditi svoj ostanak u A-1 ligi i sljedeće godine.

Naime, pobjedom nad Kvarnerom u posljednjem kolu, Borik je Riječanima pobjegao za tri pobjede četiri kola prije kraja Lige za ostanak. U slučaju večerašnje pobjede, Borik bi osigurao ostanak u ligi jer usput ima i bolju međusobnu koš-razliku u susretima sa riječkom momčadi, koja po trenutnom stanju na tablici ide u dodatne kvalifikacije preko kojih će morati izboriti ostanak.

S druge strane, Kvarner večeras ima šansu osigurati kvalifikacije, jer igra izravan susret sa Osijekom 2006. koji je posljednja momčad na tablici, što znači izravno ispadanje iz A-1 lige.

Momčad Alkara, koja trenutno ima isti omjer pobjeda i poraza kao i Borik, večeras će u Jazine sigurno doći po pobjedu, jer su oni u identičnoj situaciji kao i zadarska momčad. I jedni i drugi u slučaju pobjede večeras izborili bi ostanak u ligi, dok bi u slučaju poraza, ostanak bio i dalje ugrožen.

Alkar je mlada momčad, pojačana sa nekoliko iskusnijih pojedinaca. Od nositelja momčadi moramo izdvojiti Tonija Caktaša te Josipa Džapu, a odlično se u momčad uklopio i Paolo Tičina, Zadranin koji se nedavno priključio momčadi.

Ove dvije momčadi dobro se poznaju. Alkar je bio uspješniji od zadarske momčadi oba puta u regularnom dijelu prvenstva, da bi Borik u drugom kolu Lige za ostanak slavio u Sinju rezultatom 82-78. Boriku u prilog ide činjenica da još nisu poraženi u Jazinama u Ligi za ostanak.

Utakmica je na rasporedu večeras, u Dvorani Jazine, s početkom u 20.00 sati.


Reci što misliš!