Sport

Odbojka

Marin Masnić: Sezona je bila i više nego uspješna

Marin Masnić: Sezona je bila i više nego uspješna

Tijekom ljeta igrati dosta turnira odbojke na pijesku pa ćemo u zavidnoj formi dočekati početak onih pravih priprema za narednu sezonu

Za odbojkaše Zadra završilo je natjecanje u Prvoj B odbojkaškoj ligi. Igrači trenera Marina Masnića na kraju su osvojili odlično četvrto mjesto, iako prije početka sezone nisu bili baš tako veliki optimisti.

„Imali smo dosta problema pred početak prvenstva jer takoreći tek uoči starta lige sam saznao na koje igrače ću moći računati. Upravo iz tog razloga bilo je teško nešto više prognozirati, ali na kraju je sve ispalo i više nego dobro. Osvojili smo četvrto mjesto i s njim smo jako zadovoljni" - kaže Marin Masnić trener odbojkaša Zadra.

Polovičan učinak

U dvadeset kola koliko su odigrali Zadrani su zabilježili polovičan učinak. Uspjeli su ostvariti deset pobjeda uz isto toliko poraza.

„Moglo je biti i bolje, ali i gore tako da nemam razloga biti nezadovoljan. Sigurno bi imali i koju pobjedu više da sam na raspolaganjau bar dva susreta zaredom mogao računati na isti sastav. To nije bilo moguće, ili ozljede ili neke druge stvari utjecale su na to tako da je četvrto osvojeno mjesto na kraju i više nego uspjeh".

Upravo radi toga priliku su tijekom prvenstva dobili oni mlađi igrači koji su igrali puno više nego što je Masnić mislio da će biti. Zadovoljan je kako su iskoristili svoju šansu i na njih će se iduće godine još ozbiljnije računati. Ipak, oni iskusniji povukli su kad je najviše trebalo.

„Jasno, to su Krševan Sorić, Luka Radošević, Josip Viduka, Ivan Hrabrov i povratnik u naše redove Stipe Belić koji je ovu sezonu odigrao na poziciji tehničara koja inače nije njegova prirodna pozicija. Odigrao je dobro s obzirom da to nikada nije igrao. Koliko god mladi bili dobri u velikom broju susreta iskustvo je bilo to koje je na kraju prevagnulo".

Neozbiljan rad u Savezu

Po Masniću liga i nije ove sezone bila toliko kvalitetna, svega tri, četiri kluba su pucala na vrh dok su ostali ipak bili dosta lošiji. Kritika je upućena i samom Hrvatskom odbojkaškom savezu. 

„Mislim da je sve skupa bilo dosta neozbiljno s njihove strane, bilo je puno odgođenih utakmica i namještanja odigravanja utakmica kako kome odgovara. To ne vodi ničemu i mislim da se više ne bi smjelo ponoviti. Jedino mi nismo niti jednu utakmicu odgodili, čak smo dosta njih odigrali u skroz pomlađenom sastavu i sve to poradi regularnosti natjecanja dok ostali o tome nisu vodili baš puno brige".

Iako je sezona završila još uvijek će u odbojkaškom klubu Zadar biti aktivni.

„Radit ćemo do 1. lipnja na ispravljanju tehničkih stvari, a nakon toga do Velike Gospe idemo na odmor. Ipak, i u tom periodu će većina nas biti aktivna jer ćemo tijekom ljeta igrati dosta turnira odbojke na pijesku pa ćemo u zavidnoj formi dočekati početak onih pravih priprema za narednu sezonu".


Reci što misliš!