Sport

Košarka, Doigravanje za prvaka Hrvatske

Zadrani s prednošću odlaze u Trnsko

Zadrani s prednošću odlaze u Trnsko

Brewer i Barać te uvijek solidni Johnson doveli su Zadrane do prve pobjede u polufinalnoj seriji

Košarkaši Zadra uspješno su započeli završnicu borbe za prvaka Hrvatske u košarci. Večeras su pred oko 2.000 gledatelja u Jazinama svladali vrlo dobru ekipu Zagreba rezultatom 74-66 (16-18, 27-16, 17-18, 14-14).

Večeras je bila dovoljna odlično odigrana druga četvrtina Zadrana koju su domaćini dobili rezultatom27-16 i stvorili razliku koja se pokazala dostatnom za prvu pobjedu u polufinalnoj seriji.

Zadrane su predvodili Brewer sa 15, Barać sa 14 i Johnson sa 12 koševa, a kod Zagreba su bolji od ostalih bili kapetan Simon sa 17 i Vladović sa 15 koševa.

Tijek utakmice iz prijenosa uživo:


KK Zadar - KK Zagreb

74 - 66

 

1. Četvrtina (16 - 18)

Momčad Zadra utakmicu je počela petorkom Brewer, Stallworth, Johnson, Macura, Gečevski. Trener Pavličević na parket je poslao petorku Vladović, Simon, Ružić, Dundović, Tomić.

Utakmicu otvara Macura za prvo vodstvo Zadra. Brewer polaganjem povećava vodstvo Zadra. Simon tricom postiže prve koševe Zagreba večeras. Dundović pogađa novu tricu za prvo vodstvo Zagreba večeras.

U tijeku je 4. minuta utakmice. Dundović pogađa svoju novu tricu, treću Zagrebovu. Johnson se nalazi na liniji za dva, ali je oba puta neuspješan. Brewer svojim novim koševima prekida seriju Zagreba od 9-0.

U tijeku je 6. minuta utakmice. Stallworth se nalazi na liniji za dva. Oba puta je uspješan te sad Zadar ima mini-seriju od 4-0. Johnson solo-akcijom vraća Zadar u vodstvo, što je razlog za minutu odmora Zagreba, 4:08 prije kraja prve četvrtine.

Gečevski skače na odbijenu loptu i polaže. Zadar je sad već u seriji 8-0. Simon novom Zagrebovom tricom izjednačava rezultat i prekida seriju Zadra. Stallworth vraća Zadar u vodstvo. Momčad Zagreba sve je svoje koševe zabila iza linije 6.25.

U toku je 8. minuta utakmice. Gečevski polaže za Zadar, a Tomić odmah potom na asistenciju Simona uzvraća. Vladović lijepim prodorom izjednačava rezultat, a odmah nakon toga sam u kontri dovodi Zagreb u novo vodstvo. Prva dionica završava rezultatom 18 - 16 za momčad Zagreba.

Kod Zadra najbolji strijelci su Stallworth, Gečevski i Brewer sa po 4 ubačaja, dok su kod Zagreba najbolji Simon i Dundović sa po 6 ubačaja.

2. Četvrtina (27 - 16)

Drugu dionicu otvara Barać i to prvom zadarskom tricom večeras. Ružić odmah uzvraća petom zagrebačkom za novo vodstvo gostiju. Svoje prve koševe zabija Lalić te izjednačava rezultat, ali Dundović svojim 8. košem vraćaZagreb u vodstvo.

Igra se 13. minuta utakmice. Tomić povećava vodstvo Zagreba. Štimac prekida mini-seriju Zagreba, Johnson iz kontre lijepim zakucavanjem izjednačava rezultat. Brewer tricom dovodi Zadar u vodstvo koji ima seriju 7-0.

U tijeku je 15. minuta utakmice. Barać polaže uz osobnu pogrešku te se nalazi na liniji slobodnog bacanja, ali je neuspješan. Zadrani su okrenuli na zonsku obranu, a Simon to kažnjava novom Zagrebovom tricom, ukupno šestom.

Brewer se nalazi na liniji slobodnog bacanja nakon što je fauliran u šutu za tri poena. Zabija dva bacanja i Zadar je opet na +4, 32-28. Tomić je uspješan kod Zagreba, a Barać svojim 7. košem vraća Zadar na 4 koša prednosti.

Igra se 18. minuta utakmice. Barać je jednom uspješan sa linije za dva, a Štimac 2:36 prije kraja prvog poluvremena dovodi Zadar na +7, 37:30, što je najveće Zadrovo vodstvo večeras. Tomić je opet uspješan kod Zagreba.

1:35 prije kraja prvog poluvremena Stipčević tricom dovodi Zadar na +8, 40-32. U tijeku je zadnja minuta prvog poluvremena. Johnson još jednom zadarskom tricom odvodi Zadar na prvo dvoznamenkasto vodstvo, 43-32.

6 sekundi prije kraja prvog poluvremena, nakon ubačaja Zadravca, trener Petrović pozvao je minutu odmora kako bi organizirao posljedni napad svoje momčadi. Barać je pokušao u solo prodoru ali nije uspio te prvo poluvrijeme završava rezultatom 43-43 za momčad Zadra.

Nakon prvih dvadeset minuta igre u momčadi Zadra najbolji pojedinci su Brewer sa 9, Barać sa 8 te Johnson sa 7 koševa. Igru gostiju predvode Simon sa 9 te Dundović i Tomić, oboje sa 8 koševa.

3. Četvrtina (17 - 18)

Drugo poluvrijeme otvara Vladović i to tricom. Brewer uzvraća tricom za Zadar, petom zadarskom večeras. Početak drugog poluvremena obilježilo je i dosta grešaka sa obje strane.

U tijeku je 23. minuta utakmice. Vladović postiže novu tricu za Zagreb, a nakon nekoliko novih neiskorištenih napada sa obje strane postiže još dva koša. Johnson uzvraća tricom.

Igra se 27. minuta utakmice. Lalić postiže svoj 4. koš večeras te vraća Zadar na +9, 51-42. 2:35 prije kraja treće dionice Johnson svojim 12. košem vraća Zadru dvoznamenkastu prednost. Zagrebaši su sada u seriji grešaka, a Brewer se nalazi na liniji za dva. Uspješan je jednom za +12 Zadra, 54-42.

Igra se 28. minuta utakmice. Zadravec prekida crnu seriju Zagreba svojim 4. košem, ali Stallworth 1:30 prije kraja treće četvrtine tricom odvodi Zadar na +13, 57-44. Simon uzvraća tricom za Zagreb, a nakon izgubljene lopte Zadra, Zadravec polaganjem vraća Zagreb na zaostatak manji od 10 razlike. 40 sekundi prije kraja treće dionice trener Petrović pozvao je minutu odmora.

Lalić postiže tricu za Zadar, ali Vladović odmah uzvraća svojom trećom tricom i 11. košem u trećoj četvrtini te zaključuje rezultat na 60-52 za Zadar nakon trideset minuta igre.

4. Četvrtina (14 - 14)

Zadnju dionicu otvara Brewer svojim 15. košem. Tomić uzvraća za Zagreb. Barać postiže tricu, svoju drugu večeras te vraća Zadar na dvoznamenkastu prednost, 65-54. Odmah potom Barać postiže svoje nove koševe. Stallworth nastavlja seriju Zadra, koji sad ima već 15 koševa prednosti, 69:54, 6:49 prije kraja utakmice. Trener Pavličević pozvao je minutu odmora.

Bašljan tricom prekida seriju Zadra. Simon nastavlja mini seriju Zagreba svojim 14. košem večeras. Simon novom tricom spušta prednost Zadra na 69-62, 4:57 prije kraja utakmice. Gečevski prekida seriju Zagreba od 8-0.

Igra se 37. minuta utakmice. Barać se nalazi na liniji za bacanja. Uspješan je jednom. Dundović postiže svoj 10. koš večeras. Štimac uzvraća za Zadar.

Ušli smo u posljednje dvije minute utakmice. 1:45 prije kraja utakmice minutu odmora pozvao je trener Zagreba, Željko Pavličević. Morović polaže i zabija svoje prve koševe večeras. Ušli smo u zadnju minutu utakmice. Zadrani su zadržali loptu, Zagreb je imao još jedan neuspješan napad te utakmica završava rezultatom 74-66 za Zadar.

ZADAR - ZAGREB CB 74-66  (16-18, 43-34, 60-52, 74-66)

ZADAR: Stallworth 9, Stipčević 3, Barać 14, Johnson 12, Gečevski 6, Marčinković, Lalić 7, Macura 2, Štimac 6, Brewer 15. TRENER: Aleksandar Petrović

ZAGREB CB: Tomić 8, Vladović 15, Babić, Simon 17, Dundović 10, Kovačević, Garma, Novosel, Vrsaljko, Bašljan 3, Ružić 3, Morović 2. TRENER: Željko Pavličević 


Reci što misliš!