Sport

Nogomet

Betis pokušava dovesti Danijela Pranjića

Betis pokušava dovesti Danijela Pranjića

Četiri milijuna eura za lijevog beka

Prema pisanju madridske Marce, andalužanski klub zapinje iz petnih žila da bi otkupio ugovor Danijela Pranjića iz nizozemskog Heerenveena.

Na hrvatskoga ljevonogog reprezentativca klub iz Seville je krenuo nakon što se zakompliciralo s 26-godišnjim lijevim bekom Almerije Maneom, čiji je transfer već bio gotovo realiziran. Kako sada stvari stoje, od posla na kraju neće biti ništa, tako da trener Paco Chaparro mora tražiti druga rješenja za lijevu stranu.

U izboru su ostali, piše Marca, Rumunj iz Šahtara Razvan Rat, te Pranjić.

Za Pranjića su, tvrdi isti izvor, iz Seville već poslali ponudu u visini od četiri milijuna eura. Nju su Nizozemci glatko odbili. U Betisu su je sada spremni povisiti na pet milijuna, za što bi htjeli otkupiti 80 posto Pranjićeva ugovora, te bi Osječanin pri sljedećem transferu tako donio još nešto novca Nizozemcima.

Niti ta ponuda, međutim, ne zadovoljava čelnike nizozemskog kluba. Pranjić želi otići, no Heerenveen nije u financijskim teškoćama, tako da otvoreno može licitirati. Marca piše da je početna pozicija vodstva Heerenveena minimalno šest milijuna eura.

Pranjić ima važeći ugovor sa sadašnjim klubom do ljeta 2012. godine.


Reci što misliš!