Sport

Košarka, ACB liga

Bilbao ponovo pobjeđuje, Banić odličan

Bilbao ponovo pobjeđuje, Banić odličan

Carl English je sa 20 koševa potopio nade Baždarića i Stojića

Marko Banić je bio najbolji igrač Bilbao Basketa, koji je na svom parketu pobijedio Bruesu 79-70. Hrvatski reprezentativac je za 30 minuta postigao 14 poena (za dva šut 4-6, sa linije slobodnih bacanja 6-7), a skupio je i sedam skokova.

Kod Bilbao Basketa odličan još Javier Salgado sa 11 koševa i 11 asistencija, a Luke Recker je dodao 19 koševa.

Drago Pašalić je za 12 minuta ubacio 2 poena (šut 1-2) uz jednu uhvaćenu loptu i jednu asistenciju. Nakon tri uzastopna poraza tako su se baskijski košarkaši vratili na pobjedničke staze i trenutno imaju skor 3 pobjede i 3 poraza.

Košarkaši Barcelone i Unicaje nastavljaju pratiti ritam TAU Ceramice, te su ove tri momčadi na vrhu španjolske ACB lige sa istovjetnim omjerom od 5 pobjeda i jednim porazom.

Barcelone se dosta dugo mučila na gostovanju kod Fuenlabrade, ali je u završnicu ušla s prednošću od pet-šest poena razlike, te je na kraju slavila 88-81. Igrač utakmice je bio ovoljetno pojačanje Barcelone, sjajni Australac David Andersen, koji je postigao 24 poena uz pet skokova. Odlično ga je pratio Juan Carlos Navarro s 24 poena (3-3 za tri poena).

Unicaja se razmahala u nastavku i doslovno razbila Murciju u gostima 90-65. Marcus Haislip je bio najbolji kod gostiju sa 23 poena i pet skokova, dok je u redovima domaćina nastupio hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Za četiri minute je postigao 3 poena (trica 1-2), a ostvario je i jedan skok.

Mario Stojić, Marino Baždarić i njihova ViveMenorca su bili blizu iznenađenja i pobjede kod Gran Canarije. Dvadeset sekundi prije kraja je bilo 72-72, ali su na kraju poraženi 76-72. Igrač utakmice je bio Carl English koji je za domaćina ubacio 20 poena.

Baždarić je za 28 minuta ubacio 11 poena. Za dva je šutirao 1-3, za tri 3-6, a skupio je po dva skoka i asistencije. Stojić je na parketu proveo 21 minutu, te je postigao 8 poena. Za dva je gađao 1-4, za tri 2-4, a upisao je dva skoka i tri asistencije.

Košarkšai TAU Ceramice pobijedili su u subotnjoj prvoj utakmici i derbiju šestog kola španjolskog prvenstva madridski Real u Vitoriji 91-81.

Stanko Barać je za pobjedničku momčad skupio 15.5 minuta. Za to je vrijeme ubacio pet poena (1-4 za dva, 3-4 slobodna bacanja) i dodao pet skokova.

U momčadi Duška Ivanovića najbolje je funkcionirala bekovska osovina. Igor Rakočević ubacio je 26 koševa, a Pablo Prigioni 15 uz pet asistencija.

Kod gostiju su uobičajeno najbolji bili Louis Bullock (22 koša) i Felipe Reyes (20 koševa, 8 skokova). Marko Tomas i dalje ne nastupa zbog ozljede.

 

 


Reci što misliš!