Sport

Košarka

Trica Marka Popovića za pobjedu u Bugarskoj

Trica Marka Popovića za pobjedu u Bugarskoj

Fenomenalnu partiju za Unics je odigrao Tariq Kirksay sa 17 koševa, 10 skokova i 8 asistenija!

Marko Popović je pogodio tricu u zadnjoj sekundi za pobjedu UNIKS-a u gostima kod bugarskog Lukoil Academica 80-79 u 1. kolu skupine B košarkaškog Eurokupa.

Hrvatski košarkaš je odigrao nepunih 14 minuta, a ubačena odlučujuća trica sedam desetinki prije kraja bili su i Markovi jedini poeni na utakmici. Prije toga je promašio četiri trice i još jednu dvicu.

Uz Popovića, u Uniksu je zaigrao još jedan hrvatski reprezentativac, Krešimir Lončar, te je u 24 minute igre postigao 7 koševa (3-4 iz igre, 1-2 slobodna bacanja), uz 6 skokova i jednu asistenciju.

Fenomenalnu partiju za Unics je odigrao Tariq Kirksay sa 17 koševa, 10 skokova i 8 asistenija!

Popović je tako pokvario jubilej braniču Lukoila Todoru Stojkovu koji je postao prvi košarkaš u povijesti ovog natjecanja s 1000 postignutih poena. Stojkov je na ovoj utakmici postigao 17 koševa. Uniks je vodio veći dio utakmice, no, u zadnjih pet minuta susreta Lukoil je preuzeo vodstvo. No, promašena slobodna bacanja u zadnjoj minuti koštala su bugarskog prvaka pobjede.

U skupini C je ruski Himki u Moskvi uvjerljivo sa 79-55 svladao francuski Le Havre, u čijim je redovima Slaven Rimac u sedam i pol minuta igre postigao tek dva poena. Šutirao je 1-1 za dvice i 0-2 za tri poena. 

Eurokup, skupina B, 1. kolo:

Lukoil Academic – Uniks 79-80

skupina C: 

Himki – Le Havre 79-55

Reci što misliš!