Sport

Eurocup

Aco: Prolaz u drugi krug sada ovisi samo o nama

Aco: Prolaz u drugi krug sada ovisi samo o nama

Petrović: Naš drugi play je napravio strašan posao u zadnjih 6-7 utakmica i trebalo bi ga odmoriti

Nakon utakmice 4. kola Eurocupa u kojoj je Zadar slavio protiv Chorale Roanne rezultatom 82-70 treneri obiju momčadi, Petrović i Choulet, prokomentirali su utakmicu i nastupe svojih igrača.

Trener Francuza, Jeana Denys Choulet, opravdanje za dva poraza protiv Zadra našao je u činjenici da mu nedostaju ključni igrači. -Odigrali smo dobro, puno bolje nego prošli tjedan. Naš rezultat pati jer nam nedostaju četvorica igrača iz početne četvorke Harper se doduše vratio (3 koša), no tri ključna igrača nam ne igraju, Sommerville, Brower i Gray. Ponovno kažem, danas smo bolje odigrali, no naš najbolji unutarnji igrač, koji u našoj ligi ima prosjek od 22 koša , u Eurocupu radi ozljede praktički nije igrao.

Choulet je otkrio kako su neki igrači koji su danas imali veliku minutažu zapravo pričuve. -Ozljede nas jako frustriraju jer smo bili prisiljeni igrati s pričuvnim igračima, momcima koji inače dobiju nekoliko minuta, a danas su igrali po petnaest-dvadeset. Zadar nas je dobio dva puta, što je tu je. No, njima fali samo jedan play, a nama četvorica. Takve stvari isfrustriraju čovjeka, izjadao se francuski trener.

Trener Petrović je izrazio zadovoljstvo današnjom pobjedom. - U europskoj košarci je izuzetno teško dobiti istu ekipu dvaput u sedam dana, čak i ako poput Roannea imaju problema s ozljedama. No, ni mi cijelu sezonu nismo imali kompletnu momčad, uvijek nam je falilo jedan, dva, tri igrača.

Prije utakmice Petrović i igrači su u medijima upozoravali kao će danas igrati protiv drugačijeg protivnika od onog kojeg su razbili prije sedam dana. To se i ostvarlio, no pobjeda je uknjižena. -Zadovoljan sam s današnjom pobjedom jer je Roanne odigrao dobru utakmicu. Mnogo ljudi je nakon prve utakmice govorilo kako ta momčad ne vrijedi ništa, vidjeli ste da to nije tako.

-Za nas je ovo bila teška utakmica, pogodili smo neke teške poene protiv zone, posebno Rančić, i pobijedili. Teško je istu momčad dobiti dvaput u kratkom vremenu, stoga smo jako sretni radi pobjede i činjenice da vodimo na ljestvici.

Zadar trenutačno ima omjer 3:1 i prvi je u grupi Eurocupa.  Za odlučujuće utakmice u siječnju svi igrači bi trebali biti zdravi. -Treba nam još jedna pobjeda da prođemo u drugi krug. Nadam se da ćemo to u siječnju i ostvariti.  Tada bi trebali biti kompletni, s prvim playem,  jer  naš drugi play je napravio strašan posao u zadnjih 6-7 utakmica i trebalo bi ga odmoriti.

-Čestitam Roanneu na dobroj igri i prema današnjoj poštenoj borbi rekao bih da smo ih prije sedam dana iznenadili. Sretni smo što vodimo u našoj grupi i što ovisimo samo o sebi za prolaz, završio je Aco.

Najavivši sljedeće utakmica koje očekuju Zadar, Petrović je rekao kako za njega nisu ključne utakmice protiv Partizana i Cibone kod kuće, nego one protiv Splita i Vojvodine vani. Posebno je upozorio na Vojvodinu koja je zadnja na tablici, no nakon promjene trenera, u zadnjem su kolu  imali 14 poena razlike protiv Hemofarma nekoliko minuta prije kraja.

Petrović je također rekao kako je Johnson natukao šaku na današnjoj utakmici te kako bi njegovo neigranje bilo ogroman hendikep za Zadar. Ipak, izgleda da ozljeda nije ozbiljna.


Reci što misliš!