Sport

Nogomet, Dvoransko prvenstvo 1. HNL

Dino Bailo: Isprika Tornadu

Dino Bailo: Isprika Tornadu

Dražina: Osiguravanje ovog događaja bilo je kompleksno kao i kod dolaska Pape

Tijekom šest dana održavanja 4. Dvoranskog prvenstva 1. HNL policija i redari imali su prepune ruke posla. U konačnici može se zaključiti kako su s obzirom na realnu situaciju uglavnom sve održali pod kontrolom, a naročito su uspješni bili u suzbijanju direktnih sučeljavanja navijačkih skupina.

Propusta je naravno bilo i ne smijemo ih ne spomenuti. Unošenje i pljanje baklji u zatvorenom prostoru u prisustvu mnogobrojne djece, bacanje upaljača i kamenja! po"mrskim" dinamovcima, vrijeđanja na rasnoj i nacionalnoj osnovi, stvari su koje se nikako ne smiju događati niti tolerirati na sportskim borilištima. Ali bojimo se da je to problem koji policija ne može sama riješiti bez pomoći cjelokupnog sustava i svakako je problem koji se ne može riješiti preko noći.

Ono što je posljednjeg dana natjecanja ostalo pomalo u sjeni događanja u dvorani Krešimir Ćosić, jest činjenica kako je oko 300 pripadnika navijačke skupine Tornado ostalo ispred dvorane i koji su tako ostali uskraćeni za gledanje polufinalnih i finalnih utakmica prvanstva.

Navijačka skupina Tornado oglasila se  tim povodom ogorčena činjenicom kako su ostali ispred dvorane dok je tampon zona oko grupice BBB odnijela po njihovoj procjeni sedamstotinjak mjesta.

"Pripadnici navijačke skupine Tornado Zadar, njih oko 300 došlo je danas ispred dvorane Krešimira Ćosića pred početak utakmice Zadar - Zagreb, međutim, dvorana je bila prepuna zbog utakmice Hajduk - Dinamo te je policija spriječila ulaz Tornada s izgovorom da nema više slobodnih mjesta u dvorani.

Međutim, postavlja se pitanje kako je moguće da se u zadarskoj dvorani osigura 700 mjesta za 30 navijača BBB-a, a da mjesta za 300 zadarskih navijača nema?

Iako je ispred dvorane direktor Dino Bailo obećao da će svi navijači ući u dvoranu, to se nije dogodilo pa ga ovim putem pitamo je li mu bilo bitnije osigurati ulazak za 30 BBB-a ili svoje Zadrane ili je možda ta mjesta rezervirao za sebe i za obitelji svojih pet, šest "direktorčića?

Zbog ovakvog odnosa prema pripadnicima Tornada više ne odgovaramo ni za kakve moguće navijačke ispade u dvorani Krešimira Ćosića, bez obzira o kojoj se sportskoj priredbi radilo", tekst je priopćenja Tornada koji je objavio portal Zadarsport.

Na odgovor prozvanog direktora SC Višnjik, Dina Baila nije također trebalo dugo čekati. Iz SC Višnjik tijekom poslijepodneva stiglo je priopćenje koje u cjelosti prenosimo, a koje potpisuje direktor Bailo:

Poštovanim članovima navijačke udruge „Tornado",

Uprava ŠC Višnjika na čelu s direktorom Dinom Bailom ovom prilikom želi uputiti javnu ispriku svim članovima navijačke udruge Tornado.

Naime, poradi velike popunjenosti dvorane i procjene sigurnosne situacije određeni broj članova udruge nije mogao biti pušten u dvoranu na finale Dvoranskog prvenstva Hrvatske u nogometu 1. HNL.

Uprava ŠC Višnjika će poduzeti sve korake da do ovakvih neželjenih i nepotrebnih situacija u budućnosti ne dođe, te se nada da ćemo na obostrano zadovoljstvo zajedno uživati i navijati u svim sportskim događanjima u dvorani Krešimira Ćosića.

Načelnik PU Zadarske, Antun Dražina o tom slučaju za eZadar je rekao:

- Istina je da je grupa navijača, njih oko 350 ostala izvan dvorane. Međutim prava je istina kako su navijači došli sa zakašnjenjem ali i  nekakvim potvrdama koje nisu vrijedile kao ulaznice, a i dvorana bila u međuvremenu već popunjena tako da jednostavno nije bilo mogućnosti za njihovo puštanje u dvoranu.

Tampon zona je prema siguronosnoj procjeni bila potrebna, što se i vidjelo kada su baklje počele letjeti po dvorani. Policija je svoj posao obavila na najkvalitetniji mogući način u datim realnim okolnostima. Moram reći kako je posao na osiguranju ovog događaja bilo jednako zahtjevan kao i posjet Svetog oca Pape. U jednom tako malom i zatvorenom prostoru primiti četiri navijačke skupine čiji pojedini članovi imaju isključivo želju za sukobljavanjem, nije nimalo lagan zadatak, zaključio je načelnik Dražina.


Reci što misliš!