Sport

Rukomet, SP 2009.

Arhivirani i Francuzi, s Poljacima za finale

Arhivirani i Francuzi, s Poljacima za finale

Ovaj rezultat ipak treba uzeti s rezervom, jer jasno je da su Červar i Onesta čuvali adute za vikend i rasplet natjecanja

Hrvatska i Francuska zatvorile su drugi krug svjetskog rukometnog prvenstva, a jedina momčad s maksimalnim učinkom ostala je naša selekcija. Pobjeda od 22-19 (11-7) protiv Francuza, kao i na svim susretima do sada osim koreje, uopće nije dolazila pod znak pitanja.

Červar je odlučio odmoriti Balića i Metličića, jer pobjeda nije donosila ništa opipljivo u rezultatskom smislu. Polufinale je izboreno ranije, ostalo je samo pokazati brojnim gledateljima da je Hrvatska, u slučaju da se ponovno nađe s Francuzima, u boljoj formi.

U susretu u kojemu je Hrvatska prednost stvorila sredinom prvog poluvremena i od tada Francuze nije puštala bliže od dva gola zaostatka istaknuo se Igor Vori. Neuništivi hrvatski pivot upisao je osam golova bez promašaja, razoran je bio Lacković, kreativan Domagoj Duvnjak, a siguran vratar Venio Losert.

Obrana je bila poslovično čvrsta i Francuzi unatoč vrlo raspoloženom vrataru Karaboueu (17 obrana) nisu uspjeli uhvatiti priključak, pa je njihov prvi poraz na natjecanju bio neizbježan.

Uz svu raskoš hrvatskih rukometaša, ovaj rezultat treba uzeti s rezervom, jer jasno je da su Červar i Onesta čuvali adute za vikend i rasplet natjecanja. Ipak, vidljivo je da bez Dinarta u obrani Francuzi nemaju rješenje za Vorija, dok je Blaženko Lacković razornim šutevima u prvom dijelu zadao dodatnu glavobolju olimpijskim pobjednicima.

Slijede dva dana odmora, nakon čega će Francuzi u Splitu igrati polufinale protiv Danske, dok Hrvatska ostaje u Zagrebu i čeka Poljake.


Hrvatska - Francuska 22-19 ( 11-7)

Zagreb: Arena Zagreb, gledatelja 15.200

Hrvatska: Venio Losert (14 ob), Mateo Hrvatin, Josip Valčić 1, Domagoj Duvnjak 2, Blaženko Lacković 5, Vedran Zrnić 1, Igor Vori 8, Denis Špoljarić, Goran Šprem 2, Tonči Valčić 1, Mirko Alilović, Ivan Čupić 1, Marko Kopljar 2

Francuska: Jerome Fernandez, Guillaume Gille, Guillaume Joli 1, Daouda Karaboue (19 ob), Nikola Karabatić 4, Cristophe Kempe, Franck Junillon 5, Thierry Omeyer, Lucas Abalo 3, Cedric Sorhaindo, Michael Guigou 2, Xavier Barachet 1, Sebastien Bosquet 1, Sebastien Ostertag


Reci što misliš!