Sport

Tenis, Grand Slam

Australian Open: Nadalu pobjeda i šesti Grand Slam naslov

Australian Open: Nadalu pobjeda i šesti Grand Slam naslov

Nadal je ovom pobjedom postao prvi Španjolac koji je osvojio Grand Slam "Down under"

Nakon još jednog epskog finala između dvojice najboljih tenisača svijeta Rafael Nadal je upisao 13. pobjedu u njihovom 19. dvoboju i osvojio svoj šesti Grand Slam naslov.

Iako susret koji su Federer i Nadal odigrali u finalu Australian Opena teško može biti usporediv sa finalom Wimbledona iz 2008. godine veliki rivali opet su ponudili spektakularan meč prepun vrhunskih poteza.

Nadal je ovom pobjedom postao prvi Španjolac koji je osvojio Grand Slam "Down under" a za kompletiranje kolekcije ostaje mu još samo osvajanje US Opena gdje još nije dospio dalje od polufinala.

Susret u koji je Roger ušao kao lagani favorit s obzirom na dan odmora više i na činjenicu da je Nadal preživio maraton protiv Verdasca u polufinalu protegnuo se do petog seta i nakon 4 sata i 23 minute Nadal je iskoristio svoju treću meč-loptu za 3-2 u setovima i svoju prvu pobjedu na Australian Openu.

Federer je tako ostao na 13 osvojenih Grand Slam turnira i iako mu Sampras još uvijek bježi za jedan naslov u nečemu ga je ipak dostigao. Ovo mu je naime bilo 18. finale na četiri najveća turnira koliko ima i "Pistol Pete".

Prijelomni trenutak meča vjerojatno je bio treći set kojeg je Nadal dobio u tie-breaku iako je Federer bio taj koji je konstantno prijetio na Nadalov servis i propustio čak šest prilika za oduzimanje servisa. Usprkos osvajanju četvrtog seta Federer je izgledao umornije u petom i na kraju ga relativno lako izgubio sa 6-2.


Reci što misliš!