Sport

Nogomet, Premiership

Daily Mail: Lampardu će biti ukinuta suspenzija

Daily Mail: Lampardu će biti ukinuta suspenzija

Sudac priznao pogrešku

Engleski dnevnik Daily Mail piše da je Mike Riley, sudac nedjeljnog derbija između Liverpoola i Chelseaja na Anfieldu, priznao pogrešku zbog isključenja Franka Lamparda.

Liverpool je slavio u derbiju 24. kola Premiershipa s 2-0, a oba pogotka postigao je španjolski centarfor ''redsa'' Fernando Torres u samoj završnici susreta. No, ključni trenutak utakmice vjerojatno je bio onaj iz 60. minute, kada je sudac Mike Riley isključio Franka Lamparda zbog starta na španjolskom veznom igraču Liverpoola Xabiju Alonsu.

TV snimka je pokazala da je u pitanju bio 50-50 duel, u kojem je čak Lampard prije stigao do lopte. Ako je netko i zaslužio karton u tome duelu, onda je to bio Alonso. Chelsea je nakon utakmice uputio žalbu Disciplinskoj komisiji Engleskog nogometnog saveza (FA).

Daily Mail piše da će žalba biti usvojena, odnosno da će Lampardu biti ukinuta automatska suspenzija nakon crvenog kartona od tri utakmice zabrane igranja. Sudac Mike Riley priznao je svoju pogrešku Disciplinskoj komisiji FA-a, što znači da će Lampard biti dostupan svojoj momčadi u narednim susretima u Premiershipu protiv Hull Cityja i Aston Vile, kao i u onome protiv Watforda u FA Cupu.

Posebna zanimljivost ove priče leži u činjenici da je Frank Lampard prije četiri godine slomio nogu Xabiju Alonsu u dvoboju odigranom na Novu godinu 2005. Alonso je tada zbog Lampardovog starta morao pauzirati tri mjeseca, a i tu utakmicu je vodio Riley. Možda mu je u podsvijesti bio taj događaj kada je u nedjelju vadio crveni karton engelskom reprezentativcu.

Neobično je, pak, da će Chelseajev Portugalac Jose Bosingwa ostati nekažnjen zbog divljačkog nasrtaja na Yossija Benayouna. Bosingwa je nagazio Liverpoolovog izraelskog igrača, ali Riley to nije sankcionirao, jer mu je pomoćnik na nedjeljnoj utakmici na Anfieldu Mo Matadar rekao da start nije bio vrijedan čak niti žutog kartona!

Čudno, budući da je čak i Chelseajev portugalski trener Luis Felipe Scolari nakon utakmice priznao da je Bosingwa zaslužio sankciju zbog tog prekršaja. Portugalski se nogometaš ispričao putem klupske web stranice, uz ogradu:

- Nije mi bila namjera ozlijediti Benayouna.

Reci što misliš!