Sport

Košarka, EuroCup

Pleslić: Ne predajemo se

Pleslić: Ne predajemo se

Giergia: Plaće kasne, ali to nije osnova za vrijeđanje

Košarkaši Zadra večeras us doživjeli prvi poraz u dvorani Krešimira Ćosića, bolji od njih bio je Benetton iz Trevisa koji je slavio rezultatom 84-76.

Utakmicu je okarakterizirao loš ulazak Zadrana i grčeviti povratak u egal u drugom poluvremanu. Na žalost svojih navijača Zadrani nisu imali snage niti koncentracije u završnici i upisali su svoj drugi poraz u skupini "J" EuroCupa.

Gostujući trener Oktan Mahmuti znao je što ga čeka u Zadru i dobro je na to pripremio svoju momčad, nakon utakmice je ustvrdio:

Zadar igra agresivnu obranu i mi smo na to odgovorili pokretiljivom i intenzivnom igrom u napadu i dobrom obranom. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali bilo je jasno da se ovakva utakmica ne može prelomiti u samo jednom poluvremenu. Cijelo vrijeme smo imali problema sa napadačkim skokom Zadra i očekivao sam njihov povratak u drugom poluvremenu. Moji igrači su tada kvalitetno odreagirali i uzeli pobjedu na teškom terenu.

Na pitanje da li je očekivao bolji Zadar Mehmeti je smo kratko ustvrdio: Zadar je igrao u punom intenzitetu, jedan uvijek izgleda lošiji jer je drugi bolji.

Denis Pleslić se prvi puta ove sezone suočio sa nizom pitanja zadarskih novinara nakon jedne utakmice, a prije toga je rekao: - U prvom poluvremenu smo primili 51 koš i tu je ključ pobjede Benettona, jednostavno smo trebali bolje obrambeno reagirati. U drugom poluvremenu smo se uspjeli vratiti u egal, ali smo onda utakmicu pokušali riješiti sa dvije trice. U budućnosti nam se to ne smije događati, pobjedu treba tražiti isključivo kroz igru. 

- Druga bitna stvar je da je Benetton imao više igrača u rotaciji. Bez obzira na sve mi se ne predajemo, imamo aktivnu situaciju u NLB ligi, čeka nas i Kup Krešimira Ćosića, a ni u Euro Cupu ništa nije izgubljeno. Čeka nas važan susret sa Zagrebom u subotu, za njega ćemo se maksimalno pripremiti i idemo po pobjedu. - završio je Pleslić, a onda su usljedila pitanja novinara.

Upitan da prokomentira kakva je situacija sa igračima, budući da je kapetan gečevski javno reako da ima problema sa kašnjenjem plaća Pleslić je ustvrdio: - Igrači treniraju i izvršavaju svoje obveze. Na pitanje zašto Tomislav Ružić koji je u prvom poluvremenu zabio 9 koševa nije više igrao je rekao: - Igrao je devet minuta, probali smo sa dva visoka, ali se nije pokazalo dobrim. Gečevski je u prvom poluvremenu bio odličan u realizaciji i zato je odigrao drugi dio.

Zatim je usljedilo pitanje koje ovih dana diže najveću buru na Kalelargi. Jesu li dovoljni Stipčević i Prostran na poziciji playmakera?

- Moj stav je da momčad mora imati kavlitetne playmakera. Vidjet ćemo kakav će biti situacija kada dođe Wright. Nama je bitno da možemo odmoriti Roka i da Toni dobije minute koje su mu potrebne za stjecanje iskustva. 

Osim dvojice trenera izlaganje je imao i sportski direktor kluba Pino Giergia, naime, njemu je dvorana ponovo vikala da odstupi. Upitan da to komentira, u svom podužem monologu, između ostalog je ustvrdio: - Benetton je večeras odigrao fantastično, imali su šut za tri poena 67% što se rijetko viđa. Mislim da je vrijeđanje sa tribina potpuno neargumentirano, jer smo imali odlične rezultate posljednjih godina. Igramo bolje od mnogih momčadi koje su potrošile više od nas, pogledajte Zagreb, Olimpiju, Split... Imamo financijskih problema kao i svi, plaće kasne, ali to nije osnova za vrijeđanje. Wright će doći kada mu se uplati. Treba pričekati kraj sezone i onda donositi zaključke.


Reci što misliš!