Sport

Stakhovskij izbacio Karlovića

Stakhovskij izbacio Karlovića

Samo 12 aseva Diva sa Šalate

Hrvatski tenisač Ivo Karlović propustio je izboriti četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa. U drugom kolu Karlovića je savladao Ukrajinac Sergij Stakhovskij 6-4, 3-6, 6-3.

U meču koji je trajao jedan sat i 32 minute Karlović nije uspio pronaći pravi ritam u igri i na kraju je poražen i drugi put u drugom međusobnom meču protiv ukrajinskog tenisača, 82. na ATP ljestvici.

Podsjetimo, Stahovskij je od Karlovića bio bolji i prošle godine na Zagreb Indoorsu, u 1. kolu, kada ga je pobijedio također u tri seta, 4-6, 7-6(5), 6-2.

U prvom setu oba su tenisača držala svoje servise do rezultata 4-4, kada je Stakhovskij iskoristio svoju petu break loptu i poveo 5-4 i kasnije servisom potvrdio svoju prednost. U drugom setu hrvatski je tenisač breaknuo Ukrajinca u šestom gemu iskoristivši prvu od tri break lopte u tom gemu i kasnije je servisima sigurno set priveo kraju.

U odlučujućem je setu na žalost publike u zagrebačkoj dvorani Doma sportova Stakhovskij došao do breaka u osmom gemu i sigurno odesrvirao za konačnu pobjedu.

Statistika na kraju meča govori da je Karlović odservirao 12 aseva (šest više od svog protivnika), ali je Stakovskij imao više servis winnera (24-18), kao i manje neprisiljenih pogrešaka (16-20).

U četvrtfinalu će protivnik ukrajinskog tenisača biti Srbin Viktor Troicki, koji je u drugom kolu bio bolji od Ivana Ljubičića.

 

PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo:

Stakhovskij – Karlović (3) 6-4, 3-6, 6-3

Zverev – Hanescu 6-4, 5-7, 7-6(7)

Dodig - Gulbis 7-6(3), 6-4

Hernych - Mathieu (4) 6-7(7), 6-4, 6-2

Reci što misliš!