Sport

Skijanje, SP Val d'Isere

Katrin Zettel zlatna medalja u superkombinaciji

Katrin Zettel zlatna medalja u superkombinaciji

Hrvatske predstavnice nisu nastupile

Austrijanka Kathrin Zettel osvojila je zlatnu medalju u super-kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u francuskom Val d'Isereu.

Zettel je nakon spusta zauzimala peto mjesto, sa sekundom i 48 stotinki zaostatka za vodećom, Amerikankom Lindsey Vonn. Međutim, zahvaljujući odličnom nastupu u slalomu, 22-godišnja Austrijanka dokopala se svoje prve pojedinačne medalje na Svjetskim prvenstvima, i to zlatne, nakon što je u Bormiju 2005. osvojila srebro u ekipnom natjecanju.

Lindsey Vonn, prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa i trenutno vodeća u ukupnom poretku ove sezone, propustila je priliku za svoju četvrtu medalju na SP. Prve dvije je osvojila prije dvije godine u švedskom Äreu, dva srebra, u spustu i super-Gju, dok je na prvoj utrci u Val d'Isereu bila pobjednica u super-Gju.

Smiješio joj se novi uspjeh, nakon najbrže vožnje u spustu. Međutim, u slalomu je očigledno promašila jedna vrata, no, nastavila je kao da se ništa nije dogodilo, te je u cilj stigla s drugim vremenom. U ciljnoj ravnini već se spremala na pobjedničko postolje, kada su joj organizatori priopćili da je diskvalificirana.

Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je, tako, Švicarka Lara Gut, s 56 stotinki zaostatka za Zettel, dok je bronca završila oko vrata Austrijanke Elisabeth Görgl, koja je za 88 stotinki bila sporija od Zettel.

Nijemica Maria Riesch bila je četvrta u spustu, a u slalomu nije iskazala formu kakva ju je ove sezone krasila u Svjetskom kupu, te je super-kombinaciju okončala na četvrtom mjestu (+1.54) i ostala bez medalje.

Šveđanka Anja Pärson, osvajačica sedam zlatnih, a ukupno 11 medalja na Svjetskim prvenstvima (jedna u ekipnom natjecanju), u Val d'Isereu nikako ne može pronaći pravi ritam. Na ovoj utrci je još u spustu promašila jedna vrata i ostala bez plasmana, odnosno bez prilike za nastup u slalomu. Pärson je, podsjećamo, i u prvoj utrci na SP-u, u super-Gju, bila bez plasmana.

Ukupno je nastupilo 39 skijašica, a među njima nije bilo hrvatskih predstavnica. 

Svjetsko prvenstvo, skijašice, superkombinacija:

1. Zettel (Aut) 2:20.13

2. Gut (Švi) +0.56

3. Görgl (Aut) +0.88

4. Riesch (Nje) +1.54

5. Marchand-Arvier (Fra) +2.49


Reci što misliš!