Sport

Skijanje, SP Val d'Isere

Natko Zrnčić-Dim šesti nakon spusta za superkombinaciju

Natko Zrnčić-Dim šesti nakon spusta za superkombinaciju

Tin Široki je na 20., a Ivan Ratkić na 25. mjestu

Sva trojica hrvatskih skijaša koji su nastupili u spustu superkombinacije Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu ostvarili su dobre rezultate pred slalomsku vožnju.

Poglavito se to odnosi na, nakon odustajanja Ivice Kostelića, prvog hrvatskog skijša Natka Zrnčića-Dima, koji se s pravom može nadati postolju nakon šestog mjesta u spustaškoj utrci. Zaostatak za vodećim Akselom Lundom Svindalom, koji je stazom Piste Bellevarde projurio za minutu, 30 sekundi i 99 stotinki, iznosi 1.60 sekundi. Uz eventualni kiks nekog od boljeplasiranih i, realno, slabiju slalomsku vožnju Slovenca Jermana, Hrvatska bi mogla doći do prve medalje na SP-u.

Trenutačno drugo mjesto pred slalomsku utrku zauzima uvijek nepredvidivi Amerikanac Bode Miller s 0.04 sekunde sporijim vremenom od norveškog skijaša, dok je na trećem mjestu Francuz Adrien Theaux.

Jasno je da u slalomskoj vožnji mjesta za kalkulaciju neće biti, što znači da će se kombinatorci morati agresivno spustiti stazom, uslijed čega je realno očekivati i pogreške. To znači da bi Zrnčić-Dim koketiranje s medaljom mogao pretvoriti u materijalnu blještavu uspomenu sa Svjetskoga prvenstva, te da se dobrim rezultatima s pravom mogu nadati i Tin Široki na 20., te Ivan Ratkić na 25. mjestu nakon prvog dijela superkombinacije.

Slalomska vožnja pod reflektorima na rasporedu je u 17 sati.

Svjetsko prvenstvo u skijanju, superkombinacija, Val d'Isere, muški:

1. Svindal (Norveška) 1:30.99

2. Miller (SAD) +0.04

3. Theaux (Francuska) +0.99

4. Grange (Francuska) +1.10

5. Jerman (Slovenija) +1.39

6. Zrnčić-Dim (Hrvatska) +1.60

7. Jansrud (Norveška) +1.71

8. Innerhofer (Italija) +1.74

9. Baumann (Austrija) +1.75

10. Staudacher (Italija) +1.81

...

20. Široki (Hrvatska) +2.71

25. Ratkić (Hrvatska) +3.02

...

Reci što misliš!