Sport

Eurocup

Ružić: Nakon pobjede nazire se svjetlo u tunelu

Ružić: Nakon pobjede nazire se svjetlo u tunelu

Gečevski: Razvalili smo ih dva razlike

U današnjoj utakmici Eurocupa Zadar je u Višnjiku slavio nad Unics Kazanom 93-91. Ova pobjeda je došla kao melem na ranu zadarskom brodu kojeg su zadnjih dana valjali valovi nezadovoljstva navijača. Pobjeda u kojoj je Zmago Sagadin već početnom petorkom najavio promjene u radu s momčadi neki igrači su nazvali „svjetlom u tunelu".

Rok Stipčević je zašivenoj usnici večeras dodao i veliku ogrebotinu koju je zaradio razigravajući Zadar do pobjede. -Ovo je za nas bila psihološki izuzetno teška utakmica. Ispoštovali smo  trenerove ideje i odigrali  srčanu utakmicu.

 -Mogu reći da smo večeras ostavili srce na parketu, igrali smo kao jedan. Ovo je jedna velika pobjeda koja će nas sigurno potaknuti na daljini rad. Međutim na tome treba kapitalizirati, izjavio je Rok.

 Upitan za ulogu Tonija prostrana u večerašnjoj utakmici Stipčević je rekao   Odlično me zamijenio večeras. Toni je veliki igrački potencijal i ima velike šanse za uspjeh u seniorskoj košarci.

 

Tome Ružić je večeras po prvi put skakao za posjed lopte na početku utakmice i Zadar je prvi put tu početnu loptu i dobio. -Mislim da smo pružili dobru partiju danas, nakon svega što se događalo zadnjih dana. Nakon današnje utakmice vidim neko svjetlo u tunelu, ova pobjeda nam je pružila nekakvu nadu da možemo proći dalje u Eurocupu. Malo vremena je prošlo da bih ocijenio Sagadinov rad, za sada se čini da kvalitetno radi, rekao je Ružić.

Krešimir Lončar je večeras u pojedinim razdobljima utakmice bio nerješiva enigma za zadarsku obranu. -Odigrali smo vrlo lošu obranu u drugom poluvremenu, Zadar nam je dao 90 koševa. Mi cijelu sezonu nismo primili 90 koševa, prosjek nam je 67. Zadarska trica je bila na 63 posto i zasluženo su pobijedili, rekao je Lončar.

Upitan za komentar Popovićeve izjave kako „Lončar igra kao Dirk Nowitzki" hrvatski reprezentativac je odgovorio. -Marko me previše hvali, ali istina je da se u zadnje vrijeme dobro osjećam i dobro igram. Jako mi je drago što me je publika pozdravila s pljeskom. Oduvijek sam imao dobar odnos sa zadarskom publikom, nastavio je Lončar. 

Kapetan Gečevski je svoj nakon utakmice i pobjede svoje momčadi bio jako dobro raspoložen. -Razvalili smo ih dva razlike! Danas smo dobro odigrali protiv jedne jako kvalitetne momčadi. Dobro smo otvorili utakmicu, no do kraja smo bili u egalu. Mi smo napravili 7-8 poena razlike, ali oni su se stalno vraćali. Ipak, na kraju smo mi imali više koncentracije i zasluženo pobijedili. Dali smo sve od sebe, završio je Gečevski.


Reci što misliš!