Sport

Atletika, sprint

Powell: Bolt, čuvaj se

Powell: Bolt, čuvaj se

Sadašnji i bivši rekorder

Bivši svjetski rekord na elitnoj sprinterskoj dionici (100 metara), Jamajčanin Asafa Powell, nastupit će u subotu u Sydneyju u namjeri da vrati formu, a potom i naslov najbržeg čovjeka svijeta u svoje vlasništvo.

Powellov rekord (9.77 sekundi, a potom 9.74 sekundi) bio je aktualan od lipnja 2005. godine sve do pekinških Olimpijskih igara kada je njegov sunarodnjak Usain Bolt istrčao nevjerojatnih 9.69.

- Za početak bih volio istrčati utrku ispod deset sekundi, a mislim da je to vrlo moguće. U sjajnom sam formi i izvrsno se osjećam - kaže Powell koji je trenutačno drugi sprinter svijeta, odmah iza nedodirljivog Bolta.

- Mnogo je lakše biti na tom mjestu, imati dodatni motiv za rad, a ja radim koliko god mogu da se vratim na čelnu poziciju među sprinterima. Imam u timu i vrhunskog psihologa koji se brine za to da budem spreman kada se ukaže pravo vrijeme za povratak.

- U ovom smo trenutku Usain i ja dva najbolja sprintera svijeta, pa bih ga upozorio da me se čuva. I ja ću se čuvati njega, naravno - zaključio je Powell.

Reci što misliš!