Sport

Na slobodi

Barkley odslužio zatvorsku kaznu

Barkley odslužio zatvorsku kaznu

Barkley je prošlog mjeseca na suđenju priznao krivnju za vožnju u pijanom stanju na staru godinu

Bivši proslavljeni američki košarkaš i današnji stručni sukomentator TNT-a Charles Barkley (45) odslužio je zatvorsku kaznu u trajanju od tri dana zbog vožnje u pijanom stanju.

Barkley je napustio kaznionicu Tent Cityja kraj Phoenixa oko 8 sati ujutro po tamošnjem vremenu, izbjevavši brojne okupljene fotoreportere na način da je izašao na stražnji izlaz, potvrdio je glasnogovornik šerifova ureda okruga Maricopa Brian Lee.

Barkley se u zatvor u Tent Cityju, zatvor otvorenog tipa u kojem zatvorenici žive pod šatorima, javio u jutarnjim satima subote. Prema pisanju tamošnjih medija Barkley je tijekom svog boravka u zatvoru bio smješten u zaseban šator, nije se miješao s ostalim zatvorenicima radi sigurnosti, a hranu su mu donosili.

Barkley je prošlog mjeseca na suđenju priznao krivnju za vožnju u pijanom stanju na staru godinu, kao i da je propustio stati na policijski zaustavni znak, te potom odbio alkotest na licu mjesta. Krvni su nalazi potvrdili da je imao 1.51 promil alkohola u krvi. U Arizoni je dopušteno voziti s 0.8 promila.

Prvotno je osuđen na deset dana zatvora, ali kazna mu je smanjena nakon što je pristao proći program odvikavanja od alkohola.


Reci što misliš!