Sport

Tenis

Federer: Karlović je najbolji server, Ančić i Ljubičić klase

Federer: Karlović je najbolji server, Ančić i Ljubičić klase

Hrvati na cijeni

Velike laude stigle su na račun hrvatskih tenisača, i to iz ustiiju možda i najboljeg igrača bijelog sporta svih vremena - Rogera Federera.

Nakon što je svladao Ivu Karlovića u trećem kolu Indian Wellsa, Federer je iznio nekoliko svojih misli nakon 7-6(4), 6-3 i sedme pobjede u osmom ogledu protiv najvišeg tenisača među svjetskim profesionalcima.

- On je težak protivnik, možda je onima slabije rangiranima lakše protiv njega, nego što je to tenisačima iz svjetskog vrha. Sve ovisi o samo nekoliko udaraca. Osobno sam jako sretan i zadovoljan omjerom koji imam protiv njega - započeo je Federer, a na upit koji tenisač ima najteže branjivi servis odgovorio:

- Igrao sam protiv Petea (Sampras), Gorana (Ivanišević), Andyja (Roddick), te Karlovića i uistinu mislim da je Karlovićev servis ima poseban odskok i kut upadanja zbog njegove visine. Ivin prvi servis je nedodirljiv čak i kada pogodite stranu u koju će pucati, mislim da je po tom pitanju najbolji. Andy ima najneugodnije servise ukupno gledajući, dok je Pete najbolje servirao pod pritiskom.

- Kod servisa je sve na Karlovićevoj strani, ali gledajte, niti Rafael Nadal, niti ja, ne gubimo ih previše. To ne znači nužno da smo dobri na servisu, već i da dobro igramo s osnovne crte. Zadržati servis je kombinacija nekoliko stvari, Pete ju je imao, Karloviću možda nedostaje igra sa zadnje crte.

Kada igrate protiv Ljubičića, Karlovića, Ančića i Čilića, Hrvata koji su poznati kao dobri servis igrači, mijenjate li svoju igru? I postoji li razlika među njima?

- Ne mijenjam igru, no Ivo je zbog visine drugačiji od ostalih. S njim se igra svodi na to da pokušate vratiti loptu, a tada se nadate da ćete uspjeti kroz izmjenu udaraca poentirati ili dočekati njegovu pogrešku. Dakle, pri njegovom servisu mnogo toga ovisi o returnu. Ančić i Ljubičić su klasni igrači koji imaju jak servis, pa je protiv njih važno zadržati svoj ritam u igri. S Ivom nema ritma, pa je time i teže igrati - zaključio je Federer razgovor, koji prenosi teniski internet-portal Greattennisphotos, na temu o Hrvatima u bijelom sportu.


Reci što misliš!