Sport

KK Zadar

Zmago pred Bilbao: Znamo gdje su "tanki"

Zmago pred Bilbao: Znamo gdje su

Gečevski: Najopasniji im je Marko Banić no njega dobro poznamo

Pred odlazak u Torino na F8 Eurocupa KK Zadar je u Višnjiku održao press konferenciju na kojoj su sudjelovali trener Zmago Sagadin, kapetan Todor Gečevski i Rok Stipčević.

Trener Sagadin je rekao kako je Bilbao zadnjih tjedan dana jedina stvar o kojoj se u klubu razmišljalo. - Mi idemo na Final eight, no sve drugo osim Bilbaa je u drugom planu. Protivnika jako dobro poznajemo, k tome smo dobili i scouting materijale iz Španjolske tako da za nas nema nepoznanica, izjavio je Zmago.

Bilbao je u sredini izuzetno jake ACB lige i bore se za playoff. Trener Zadra je naglasio kako ni jedan od njihovih igrača ne iskače kvalitetom, već su svi podjednako opasni.

Ipak, Sagadin je istaknuo hrvatsku koloniju Banić, Markota, Pašalić te Salgada i Guardiu kao kao glavnu prijetnju. - Bilbao rotira deset igrača i to je njihova prednost. Igraju jako brzo i morat ćemo trčat za njima u oba smjera, a svaki njihov igrač od centara pa naniže može pogoditi tricu, rekao je Zmago.

No ni Zadar nije stajao skršenih ruku. - Mi smo se dobro pripremili na njih, znamo odakle pucaju i možemo ih zatvoriti. U reketu oni nemaju prednost nad nama, dapače, smatram kako smo mi jači, izjavio je Sagadin te nastavio - Ekipa se zadnji tjedan dana intenzivno priprema, a do samo utakmice održat će se dva treninga u Torinu da se aklimatiziramo.


Kapetan Gečevski je potvrdio ono što je rekao Sagadin. - Nas trenutačno zanima samo Bilbao i pobjeda. Oni su jako dobra ekipa u što smo se uvjerili gledajući njihove snimke tako da znamo kako oni igraju. Krasi ih brzina i u obrani i u napadu, a ekipa je timski nastrojena i nema dominantnih pojedinaca, smatra Todor.

Gečevski je Banića označio kao najveću prijetnju. - Najopasniji igrač im je Marko Banić kojeg dobro znam jer smo godinu dana zajedno igrali u Zadru. Dobri su, ali mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo, zaključio je Todor.

Rok Stipčević je nakon jučerašnjeg izleta u književne vode danas na starim dužnostima. Rok će opet ponijeti glavni teret organizacije igre na Final eightu. - Sama činjenica da smo se plasirali na F8 je velik uspjeh za nas jer smo time ostvarili još bolji rezultat nego što smo se obvezali na početku sezone.

Stipčević je također dobro upoznat s momčadi Bilbaa. - Znamo koje su im jako i slabe točke. Banić im je najbolji igrač, ali oni su kompletna momčad koja ne ovisi o nikome. Atmosfera u našoj svlačionici je dobra i ne razmišljamo o problema koji nas prate, samo o Bilbaou, rekao je Stipčević.

Trener Sagadin se dotaknuo i novog četveročlanog tijela koje će nakon ostavke Kristijana Magaša voditi KK Zadar. - Sastali smo se s novim vodstvom i zadovoljan sam tim sastankom. Dobili smo garancije da će se sva zaostala potraživanja podmiriti u kratkom roku tako da se igrači mogu koncentrirati samo na igru, optimističan je Sagadin.

U Torino s ekipom ne putuju Vladimer Boisa i Pavle Marčinković koji će za vrijeme F8 individualno trenirati u Zadru.


Reci što misliš!