Sport

Košarka, EuroCup

Sagadin: Previše promašenih bacanja i trica odnijelo pobjedu

Sagadin: Previše promašenih bacanja i trica odnijelo pobjedu

Perić: Bilbao je zasluženo pobjedio

Košarkaši Zadra nisu uspjeli pobjedom okruniti hrabru utakmicu koju su odigrali večeras u Torinu protiv Bilbaa te lošu prezentaciju radi temperature i viroze njihovog najboljeg igrača, Zadranina Marka Banića.

Premda su gubili 16 razlike u trećoj četvrtinu uspjeli su se vratiti i izjednačiti (53-53) na ulasku u  posljednju četvrtinu. Ipak, nedostajalo je koncentracije, sreće i što je bilo najvažnije preciznosti šuta za veliku pobjedu. 

Zmago Sagadin je na press konferenciji samo potvrdio da je tako:

- Prenervozni smo ušli u utakmicu i potrošili smo previše energije u stizanju rezultata. Vratili smo se na vrijeme, ali smo promašili neke otvorene šutove i tu leži razlog poraza. 

- Nismo zabijali kako smo trebali, samo 22 posto za tricu i 59 posto sa linije slobodnih bacanja je poražavajuće za ovu momčad. Unutarnja igra bila je solidna, ali nas je uništio taj katastrofalan šut sa perimetra, no bez obzira na to Zmago je za kraj poručio da je zadovoljan s angažmanom svojih igrača:

- Igračima nemam što zamjeriti jer držim da su dali sve od sebe, poručio je za kraj Sagadin.

Txus Vidorreta, trener Bilbao Basketa nije se pojavio na tiskovnoj, ali je izjave davao u mix zoni.

- Sretan sam zbog pobjede. Vodili smo tijekom cijeli 40 minuta, ali čak i kada su Zadrani izjednačili imali smo odličnu reakciju, naravili seriju 10-0. Sretan smo dobili i zbog toga što su četiri naša igrača odigrala lošije nego ikad, ali ipak ćemo igrati polufinale.

Prvih dvadeset minuta igrali smo odličnu obranu, no početak, a posebno konac treće četvrtine obranu smo odigrali premekano. No tada smo se ponovo stisli i izuzetno im otežali realizaciju, što je na kraju urodilo pobjedom.

U redovima Bilbaa igraju trojica Hrvata, a nakon utakmice porazgovarali smo sa Dragom Pašalićem koji je poručio:

 

- Zadar nije iskoristio svoju priliku večeras. Uspjeli su se vratiti sa minus 16, imali su praktički sve u svojim rukama, ali mi smo na kraju stisli u obrani i zasluženo slavili. 

Mislim da je Zadru večeras najviše nedostajao Gečevski koji je rano ušao u probleme s osobnim pogreškama, a nije bilo nikog da ga zamijeni. Bez obzora na našu pobjedu, Zadar je odigrao odličnu utakmicu i mislim da momci mogu biti ponosni na sebe.

U pvratku Zadra u utakmicu nakon očajne prve četvrtine najveću je ulogu odigrao Hrvoje Perić. Na kraju je statistika pokazala 17 koševa, ali ništa ne može ublažiti žal zbog poraza.

- Imali smo očajnu šutersku večer. Promašili smo 11 slobodnih bacanja, a katastrofalno smo šutirali i za tri. Bilbao je igrao agresivno, na rubu faula. U prvom poluvremenu su suci to sankcionirali, u drugom nisu, a mi smo u međuvremenu ostali bez tri važna igrača i tu je priči bio kraj. Bilbao je zasluženo pobjedio, poručio je razočarani Perić koji nije htio podrobnije komentirati suđenje.

Rok Stipčević bio je baš poput Hrvoja Perića razočaran, ali i vidno emocionalno uzdrman. Zbog izmišljenog je prekršaja morao na klupu prije kraja i to ga je dotuklo:

- Kada te suci na ovakav način izbace iz utakmice koja je obilovala grubostima ne možeš biti ništa drugo no jako razočaran. U nekoliko navrata popio sam jake batine, a bilo je i verbalnih provokacije od strane Guardije, poručio je Stipčević koji e u poraz svoje momčadi sudjelovao sa 9 koševa i 5 asistencija.

- Suci su svojim odlukama odveli utakmicu u smjeru Bilbaa. Bez obzira na to pokazali smo da smo ravnopravni s Bilabom i da oni nisu ništa bolji od nas. 

Žao mi je što smo se oprostili na ovako ružan način, poručio je za kraj playmaker Zadra.

Uz Salva Guardiju i Javiera Salgada, najbolji, točnije najprecizniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Janis Blums koji je utakmicu završio s rekordom sezone - 21 košem.

-  Kontrolirali smo utakmicu, ali Zadar je jaka momčad s odličnim trenerom. Dali smo svoj maksimum večeras, odigrali na 110% i to je razlog pobjedi. Lijepo je opet biti u polufinalu, s Rytasom sam bio i u finalu ali smo izgubili. Sada očekujem plasman u finale i konačnu pobjedu.


Reci što misliš!