Sport

Nogomet, Kup Hrvatske

Prva utakmica finala Kupa u Zagrebu, uzvrat u Splitu

Prva utakmica finala Kupa u Zagrebu, uzvrat u Splitu

Dinamo u Splitu dvaput u tri dana

U srijedu je u Kući nogometa, uz prisutnost predstavnika finalista Kupa, ždrijebom odlučeno da se prva utakmica finala između Dinama i Hajduka igra 13. svibnja u Zagrebu, a uzvrat 28. svibnja u Splitu.

U tri dana Split će biti domaćin dvaju ogleda s Dinamom. Prvo 28. svibnja u uzvratu Kupa, a potom i, po svemu sudeći, odlučujućoj utakmici prvenstva, 31. svibnja.

'Pozivamo sve na more. Nadamo se da će biti prava fešta i da će sve proteći u fer i sportskoj atmosferi. Vidjeli smo u utorak da prednost iz prve utakmice ne mora ništa značiti. Hajduk je znao Kup osvojiti u Zagrebu, ali i Dinamo u Splitu', rekao je po izvlačenju domaćinstva finala Kupa Hajdukov sportski direktor Fredi Fiorentini.



Dinamo, koji će 13. svibnja, na obljetnicu antologijske utakmice protiv Crvene zvezde sad već daleke 1990. biti domaćin, predstavljao je Zoran Mamić. Na upit je li Dinamo tražio strane suce za finale, diplomatski je odgovorio.

'Ne znam. Tim se poslovima u klubu bavi Damir Vrbanović. Znamo jedino da će biti velik pritisak na suce, ali tu mislim prije svega od medija, i da sucima neće biti lako. Da nam dođe suditi i Collina iz najboljih dana, moguće je da napravi grešku. Zato bi trebalo spustiti tenzije i moliti da sve protekne u najboljem svjetlu'
, zaključio je Mamić koji se potom i kurtoazno rukovao s predstavnikom Hajduka.


Reci što misliš!