Sport

Nogomet, Primera

Henry upitan za derbi protiv Reala

Henry upitan za derbi protiv Reala

Classico pred vratima

Momčad Barcelone dočekuje subotnje gostovanje kod Reala u Madridu s četiri boda prednosti na vrhu ljestvice. Barcelonin branič Gerard Pique opovrgava sugestije iz španjolskog tiska kako u Barceloni osjećaju veliki pritisa.

- Nama u Barceloni doista nije jasno što se želi postići pričama kako se plašimo subotnjeg derbija? Svaki puta kada čujemo tako nešto, samo smo još više motivirani - tvrdi Pique.

Upravo će Pique uz kapetana Carlesa Puyola vjerojatno zaigrati u sredini Barcelonine obrane, budući da je Rafael Marquez izvan stroja zbog ozljede koljena. Upitan je i francuski napadač Thierry Herny zbog bolova u vratu, s kojima ima problema nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka na stadionu Camp Nou protiv Chelseaja (0-0).

Branitelj naslova u Primeri, momčad Reala, ohrabrena je povratkom na treninge Arjena Robbena, nakon ozljede lista. Nizozemski krlini napadač mogao bi zaigrati u subotu. Robben će se sa sunarodnjakom Rafaelom van der Vaartom i Marcelom boriti za mjesto u momčadi u veznom redu.

Realu će, dakako, nedostajati suspendirani Pepe, te ozlijeđeni Guti i Wesley Sneijder, ali se u momčad nakon ozljede vraća Argentinac Gabriel Heinze.

Reci što misliš!