Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Olić i Pranjić najbolji u Bayernu

Kicker: Olić i Pranjić najbolji u Bayernu

Šimunić također visoko ocijenjen

Ivica Olić i Danijel Pranjić, hrvatski nogometni reprezentativci u Bayernovoj momčadi, proglašeni su najboljim pojedincima bavarskog sastava u 1. kolu Bundeslige.

Bayern je, uz Pranjićevu asistenciju i Olićev pogodak, poveo kod Hoffenheima 1-0 u utakmici u čijoj su konačnici momčadi podijelile bodove, nakon što je rezultat izjednačio Obasi.

Njemački nogometni magazin Kicker brojčano je vrednovao učinke nogometaša na otvaranju Bundeslige, te je Olića nagradio dvojkom, a Pranjiću dao pola boda slabiju ocjenu (2.5). Podsjetimo, Kicker učinke nogometaša vredunje ocjenama od 1 do 6 s time da jedinica predstavlja vrhunsku predstavu nogometaša, a šestica učinak vrijedan svake kritike.

Dvojkom je ocijenjen i vratar Hoffenheima Timo Hildebrand koji je i ponio epitet igrača utakmice.

Posebnu temu otvorio je Kicker na svojim internetskim stranicama, a ona je vezana uz poništeni regularni pogodak Josipa Šimunića iz desete minute te utakmice. Podsjetimo hrvatski reprezentativni branič na asistenciju Seada Salihovića (ocjena 3, Vedad Ibišević 3.5) iz desete minute postigao je pogodak u kojem je loptu evidentno iza crte gola izbacio Bayernov vratar Rensing.

Šimunić je ocijenjen s 2.5 za svih 90 minuta, a toliko su odigrali i Pranjić i Olić.

Ovaj je trojac ujedno najbolje odigrao prvo bundesligaško kolo, što se Hrvata tiče. U 1-1 remiju Freiburga i HSV-a Ivica Banović je ocijenjen trojkom, a napadač Hamburga Mladen Petrić sa skromnih 4.5.

Nastup u prvome kolu ubilježio je i Ivan Rakitić kome je pripalo prvih 45 minuta u pobjedi Schalkea na gostovanju kod Nürnberga (2-1). Ipak, hrvatski veznjak nije ju najbolje iskoristio, te je ocijenjen s 4.5.

Njegov, pak, suigrač Kevin Kuranyi - jest. Kicker je njegova dva pogotka i angažman ocijenio čistom jedinicom.

Reci što misliš!