Sport

Noogomet

Bayern započeo pripreme s deset igrača prve momčadi

Bayern započeo pripreme s deset igrača prve momčadi

Olić i Pranjić među desetoricom

Nogometaši Bayerna, njih deset iz prve momčadi, u ponedjeljak su započeli s pripremama za novu sezonu. Među njima su bili i hrvatski reprezentativci Danijel Pranjić i Ivica Olić.

Nizozemski trener Louis van Gaal, koji je dio treninga svojih igrača nadzirao iz vozila kojim se ozlijeđeni igrači odvoze s travnjaka, u pripreme je poveo 27 igrača. Nadopunio je kadar nogometašima iz amaterske momčadi.

Prvi su trening uoči početka nove sezone Bavarci odradili u svom minhenskom trening-centru u Sabener Straßeu, uz blagu kišicu i na 13 stupnjeva Celzijeva. Nekim se igračima to svidjelo:

- Ovo je vrijeme super za trening - rekao je Ivica Olić, koji će u takvim vremenskim prilikama, s obzirom na dugoročnu vremensku prognozu, moći uživati u sljedećim dvama tjednima, koliko traje prva faza priprema.

Van Gaal je s prisutnim igračima kani odraditi u Münchenu i okolici. Nakon što je završi četvrtog srpnja, igrači će dobiti desetodnevni odmor.

- Prošla su četiri tjedna od našega finalnog dvoboja Lige prvaka. Toliko je, po mom mišljenju, igračima više nego dovoljno za odmor i regeneraciju. Vrijeme je da igrači poput Olića i Pranjića, koji nisu sa svojom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu, počnu s radom. Radije ću im između dviju pripremnih faza dati još deset dana za osvježenje - izjavio je Van Gaal požalivši se pritom na činjenicu da mu neće biti lako pripremiti momčad za iduću sezonu s obzirom na različitu vrstu fizičkog stanja igrača, koji će mu dolaziti postupno.

S trenerom se apsolutno složio 31-godišnji hrvatski napadač europskog doprvaka, te njemačkog prvaka i pobjednika Njemačkog kupa:

- Radostan sam što su treninzi napokon počeli. Duga pauza nije dobra. Moramo žestoko raditi. Želim i u sljedećoj sezoni osvojiti naslov prvaka i pobjednika kupa. Neće biti problem: radio sam na sebi svaki dan tijekom odmora - kazao je Olić.

Do početka nove sezone u Bundesligi točno je deset tjedana. Van Gaal obećava:

- Učinit ćemo sve što možemo da bi se ove sezone popravili u odnosu na prošlu, u to nemojte sumnjati. Moramo opravdati očekivanja naših navijača i medija, iako neće biti nimalo lako.


Reci što misliš!