Sport

Košarka

Trener Unicsa: Sretan sam što imam Popovića i Lončara u momčadi

Trener Unicsa: Sretan sam što imam Popovića i Lončara u momčadi

Nakon teške pobjede na Zadrom trener Unics Kazana bio je jako zadovoljan ostvarenim rezultatom

Kako su susret igrali samo ruski košarkaši jer su nedostajali naša dva reprezentativca, Popović i Lončar, te Lyday i Stombergas, igrači trenera Valdemaras Homičusa uspjeli su u završnici pobijediti Zadar 72:69.

"Jako sam zadovoljan ovom pobjedom jer u momčadi trenutno imam četiri igrača koji su izašli iz juniorskog pogona od prošle sezone. To je jako važno za njih jer smo u utakmici vodili i gubili, a oni su mentalno to podnjeli.", zborio je tek nakon pobjede vidno zadovoljan Homičus.

Rusi su proteklih mjesec i pol dana na pripremama proveli uglavnom radeći na fizičkoj spremi, te su odigrali samo nekoliko utakmica. Vidjela se i nervoza kod nekih pa je Samojlenko zaradio i tehničku, no trener Homičus ovako gleda na to, "Oni su tu da igraju, a ja da se borim sa sucima. Suci su kao i igrači, nekad sude dobro, nekada ne, ali ja sam zadužen da to riješavam sa njima. Iako je i ovo bilo dobro za njihovu mentalnu snagu."

Spomenuvši kako mu fale četiri strana igrača, povukao nas je za jezik, pa da ga upitamo i o njegovom mišljenju Popovića i Lončara. "Marko je super. Sviđa mi se jer je srčan. Ja sam kao igrač bio isti kao i on. Srčan i borben do samog kraja. Krešo mi se sviđa zato jer igra s glavom. Gledao sam ih sad na prvenstvu i kad ste gubili Lončar je odigrao odlično i vratio vas. Jako sam sretan što su obojca u mojoj momčadi i što ih mogu trenirati i biti sa njima.", zaključila je ova legenda litavske košarke, Valdemaras Homičus.


Reci što misliš!