Sport

NHL

Sundin okončao svoju bogatu hokejašku karijeru

Sundin okončao svoju bogatu hokejašku karijeru

Sundin je u u svojoj 18-godišnjoj NHL karijeri igrao za Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafse i Vancouver Canuckse

Bivši kapetan NHL momčadi Toronto Maple Leafsa, švedski hokejaš Mats Sundin (38), odlučio je okončati svoju karijeru nakon skoro 20 sezona provedenih u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta.

- Bila je to teška odluka. Tužan sam što vam moram reći da moja karijera profesionalnog hokejaša završava danas - rekao je Sundin na press konferenciji u Grand Hotelu u Stockholmu.

Sundin je osmerostruki All-Star igrač, koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Maple Leafsima, ali u bogatoj riznici trofeja nedostaje mu Stanley Cup.

- Toronto je uvijek bio moj drugi dom. NHL? Igrao sam dva puta u polufinalu doigravanja. Nisam osvojio naslov, bilo bi zabavno da jesam, ali iskusio sam puno toga - dodao je igrač koji je 1990. godine postao prvi Europljanin koji je bio prvi pick NHL drafta (u izboru Quebec Nordiquesa).

Sundin je u u svojoj 18-godišnjoj NHL karijeri igrao za spomenute Quebec Nordiques, Toronto Maple Leafse i Vancouver Canuckse. Dugogodišnji kapetan Maple Leafsa u Torontu je proveo 13 sezona, te je najbolji strijelac u povijesti kluba. U regularnom dijelu sezone u karijeri je skupio ukupno 1349 poena, od čega 564 gola i 785 asistencija.

Među najveće uspjehe Sundinove karijere spada zlatna olimpijska medalja sa Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine, kao i tri zlata sa Svjetskih prvenstava (1991., 1992. i 1998. godine).


Reci što misliš!