Sport

Nogomet, Premiership

Venables&Ardiles: Redknapp će odvesti Tottenham u Ligu prvaka

Venables&Ardiles: Redknapp će odvesti Tottenham u Ligu prvaka

Momčad s trojicom Hrvata

Dvojica nekadašnjih nogometaša londonskog Tottenhama, Terry Venables i Osvaldo Ardiles, u razgovoru za Daily Mirror ustvrdili su da će Spursi iduće sezone igrati Ligu prvaka.

Terry Venables, bivši engleski izbornik, impresioniran je kvalitetom igrača koje je Redknapp uspio okupiti na White Hart Laneu.

- Na početku sezone najprije sam, gledajući Wembley Cup, bio skeptičan. Igra se popravila na turniru u Pekingu te otad ide samo nabolje. Harry je doveo nekoliko vrlo dobrih igrača i Tottenham je treći na ljestvici unatoč činjenici da veći dio sezone dosad igraju bez nekolicine vrhunskih stopera poput Ledleyja Kinga, Jonathana Woodgatea i Michaela Dawsona.

- Mislim da je Harry jako dobro pogodio dovevši Sebastiena Bassonga, koji mi se sviđao još u Newcastleu. Konačno, Vedran Ćorluka igra također vrlo dobro stopersku poziciju ukaže li se za tim potreba.

- Sviđa mi se kako Harry radi. Šali se, ide dalje, nikad ne miruje na tržištu. Lijepo je vidjeti da napokon Tottenhamova momčad pokušava osigurati mjesto na ljestvici koje vodi u Ligu prvaka - zaključio je trener koji je prije 18 godina s Tottenhamom uzeo FA Cup.

- Moja ljubavna veza s Tottenhamom traje već 30 godina, otkako sam krajem sedamdesetih došao u klub - počeo je argentinski trener, prije deset sezona strateg zagrebačke Croatije, Osvaldo Ardiles:

- Harry je napravio sjajan posao već prošle sezone. Došao je u klub u situaciji kad smo imali dva osvojena boda i najgori ligaški start u povijesti. Zaokret koji je inicirao bio je čudesan. Rekao bih da je realan cilj pokušaj Redknappa da momčad uvede među četiri najbolja engleska sastava. Mislim da će u tome uspjeti.


Reci što misliš!