Sport

Košarka, Eurokup

Spahija: Sramim se ovakve košarke!

Spahija: Sramim se ovakve košarke!

Poraz u prvoj utakmici

Košarkaši Valencije hrvatskog trenera Nevena Spahije katastrofalno su poraženi (78-63) na gostovanju kod belgijske Dexije u Monsu u prvom srazu kvalifikacija za ULEB-ov Eurocup.

- Može se reći da je ovo sramota. Doveli smo se u groznu situaciju i za to nema nikakva opravdanja - kritički je o samome sebi i svojoj momčadi progovorio hrvatski trener nakon utakmice.

- Čestitam domaćinu na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. No, Dexia nije Barcelona. Ovakvom igrom mi sasvim sigurno ne možemo pobijediti nikoga.

- Greške Koste Perovića razbile su nam ritam, a Rawle Marshall (bivši košarkaš Cibone, op. a.) odigrao je katastrofalno u napadu. S ovakvim pristupom više neće igrati, morat će se znatno poboljšati.

- Ovo što se dogodilo čini me doista bijesnim. Borac sam, vjerujem u mogućnosti ove momčadi i želim se boriti do kraja. Hoću da se napokon i igrači počnu ponašati tako - dodao je Spahija.

Predsjednik Valencije Vicente Sola izrazio je optimizam uoči uzvrata za sedam dana.

- Zaostatak od 15 koševa može se nadoknaditi pred našim navijačima. Mlada smo momčad kojoj je ove večeri sve pošlo po zlu. Treba se boriti i spasiti europsko natjecanje.


Reci što misliš!