Sport

Nogomet, Premiership

Klasnić ponovo strijelac, Torres junak Redsa

Klasnić ponovo strijelac, Torres junak Redsa

Nogometaši Boltona i Hull Cityja podijelili su bodove odigravši 2-2 na Reebok stadionu u utakmici 20. kola Premiershipa. Prvi pogodak na utakmici postigao je Ivan Klasnić.

Napadaču hrvatske reprezentacije i Boltona to je šesti premierligaški pogodak ove sezone i četvrti u posljednje četiri utakmice za momčad kojoj je pristupio kao igrač na posudbi iz francuskog Nantesa.

Klasnić, koji je odigrao uvodnih 75. minute susreta, je bio precizan u 21. minuti utakmice. Pogodio je lijevom nogom s 20-ak metara udaljenosti u lijevi donji kut vratara Boaza Myhilla. I drugi pogodak na utakmici postigli su domaći igrači, točnije Kevin Davies je u 61. minuti glavom prenio loptu koju je izvodeći slobodan udarac par metara ispred centra izveo Paul Robinson.

Zasluženi bod Hullu, koji je imao terensku inicijativu, donio je Stephen Hunt u razmaku od osam minuta. U 71. je pogodio glavom na dodavanje s lijeve strane Craiga Fagana, a u 78. je bio precizan udarcem iz blizine s lijeve strane na asistenciju glavom Jana Vennegoora of Hesselinka. Loptu koja je prešla crtu izbacili su Jaaskelainen i Robinson, no sudac je vidio pravilno postignut pogodak.

Treća minuta sudačke nadoknade pokazala se sretnom za nogometaše Liverpoola koji su pogotkom Fernanda Torresa svladali Aston Villu 1-0. Dvanaesti je to pogodak sjajnog španjolskog napadača u 15. prvenstvenoj utakmici za "redse" ove sezone. Bila je ovo druga uzastopna pobjeda Liverpoola i treća u posljednja četiri premierligaška susreta.

Aston Villa je, pak, po snježnim uvjetima na Villa Parku u utorak, upisala drugi uzastopni poraz. U prošlom su ih kolu s 3-0 svladali Arsenalovi nogometaši prekinuvši im pritom seriju od četiri vezane pobjede.

Pogotkom vrijednim tri boda na gostovanju kod Aston Ville (1-0) Liverpoolov španjolski napadač Fernando Torres upisao se u knjige rekorda kluba s Anfielda...

Naime, 25-godišnji španjolski reprezentativac postigao je u utorak svoj 50. pogodak za Liverpoolovu nogometu momčad u svom tek 72. nastupu za nju.

Najbrže su do sada 50 golova za Liverpool postigli Sam Raybould i Albert Stubbins. Obojica u 80. nastupu u dresu "redsa".

Broj utakmica potrebnih za 50 golova Liverpoolovih igrača:

72 Fernando Torres 

80 Sam Raybould

80 Albert Stubbins

Premiership, 20. kolo:

Bolton - Hull City 2-2 (Klasnić 21, Davies 61 / Hunt 71, 78)

Aston Villa -Liverpool 0-1 (Torres 90+3)


Reci što misliš!