Sport

Tenis, Australian Open

Čilić: Tomic bi mogao biti jako opasan

Čilić: Tomic bi mogao biti jako opasan

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio je ''francuskog čarobnjaka'' Fabricea Santoroa od bogate karijere, svladavši ga u tri seta na startu Australian Opena. U 2. kolu očekuje ga sasvim drukčiji profil suparnika.

Čilić je 37-godišnjeg Santoroa svladao 7-5, 7-5, 6-3 u meču koji se protegnuo u dva dana, budući daje u ponedjeljak bio prekinut zbog kiše. Santoro je ''pobjegao iz mirovine'' koju je objavio na kraju prošle sezone, kako bi upisao svoj 70. nastup na Grand Slam turniru i postao prvi tenisač u povijesti koji je nastupa na Grand Slam turnirima u četiri različita desetljeća, nakon što je debitirao sa 16 godina na Roland Garrosu 1989. godine.

Čiliću je pružio vrlo dobar otpor i nije žalio zbog poraza.

- Svakako nisam dobio baš najbolji ždrijeb, ali ne žalim zbog toga. Odigrao sam svoju igru i zatvorio stranicu svoje karijere – rekao je francuskim novinarima.

Čilić će u 2. kolu igrati protiv 17-godišnjeg Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomica, koji na ATP ljestvici zauzima 289. mjesto. Bit će to njihov prvi meč. Tomic je još u ponedjeljak u 1. kolu pobijedio francuskog kvalifikanta Giulaumea Rufina 6-3, 6-4, 6-4.

Australski tinejdžer je prošlog tjedna na ekshibiciji u Kooyongu pobijedio Novaka Đokovića 6-4, 3-6, 7-5.

- Tomic igra dobro, a imat će i veliku podršku sa tribina. Stoga ću morati biti vrlo oprezan od početka. Sigurno mi neće biti lako jer je Tomic vrlo talentiran tenisač, a protiv igrača koji je u svjetskom vrhu ili igrača koji ga može natjerati na maksimalni angažman mogao bi pokazati svoju najbolju predstavu. Tomic bi za mene mogao biti istinski opasan suparnik – donose australski mediji Čilićevu izjavu uoči meča.

Reci što misliš!