Sport

Košarka, ACB liga

Messina: Tomić se potpuno uklapa u Realov sustav

Messina: Tomić se potpuno uklapa u Realov sustav

"Ne postoji u Europi 23-godišnji centar koji je kompletan, ali to ne znači da Tomić nije iskoristiv"

Trener košarkaša madridskog Reala Ettore Messina oduševljen je mogućnostima svojeg posljednjeg pojačanja, donedavnog centra Zagreba Ante Tomića.

Tomić je u nedjelju debitirao za Real u pobjedi protiv Lagun Aroa. Odigrao je 15 minuta, te za to vrijeme postigao pet poena uz tri skoka i jednu asistenciju. Za dva poena je gađao 1-4, a sa linije slobodnih bacanja 3-4.

Messina je povjerenjem koje mu je dao pokazao koliko je zadovoljan njime, ali ne samo ovom utakmicom, već i kompletnim radom tijekom ovog tjedna.

- Pokazao je da je u vrlo dobroj formi, sve je treninge izdržao bez problema. Ima vrlo dobre temelje, potvrdio je ono što smo o njemu znali kad smo odlučili potpisati ugovor. Pametan je i svestran, može igrati na obje centarske pozicije. Ima dobru ruku za šut, a zna i proslijediti loptu. U potpunosti se uklapa u naš sustav - rekao je Messina za As, progovorivši i o Tomićevim obrambenim slabostima i primjedbama da je premršav.

- Ne postoji u Europi 23-godišnji centar koji je kompletan, ali to ne znači da Tomić nije iskoristiv. Uvijek je lakše naučiti igrati obranu ako imaš talent, a Ante ga ima.


Reci što misliš!